Ciasto Z Kremem Jabłkowo-Orzechowym

Ciasto Z Kremem Jabłkowo-Orzechowym
Apple Walnut Custard Pie może być tylko deser, którego szukasz. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 843 kalorie. Ten przepis służy 9. Ten przepis od Food52 ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, imbir, gałka muszkatołowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto Z Kremem Kokosowym, Ciasto orzechowe nadziewane kremem, oraz Rustykalne ciasto z rabarbarem z orzechową skórką i Pie Party dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem mąki
2
Pokroić w maśle i oleju, aż będzie przypominał grube okruchy
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Dodać wodę. Wymieszaj go widelcem, a następnie połącz go rękami, uważając, aby nie mieszać zbyt energicznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Owinąć ciasto w folię i schłodzić co najmniej 30 minut przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
5
Rozgrzej piekarnik do 400
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Roll dolnej skorupy, umieścić w patelni, karbowanie krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Roll dolnej skorupy, umieścić w patelni, karbowanie krawędzi. Przechowywać wierzchnią skorupę owiniętą i schłodzoną, aż będzie gotowa do użycia.Schłodzić w lodówce przez 10 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Nakłuć dolną skórkę widelcem i częściowo piec przez 15 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej.Obróć piekarnik na 350
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Przygotować nadzienie: na dużej patelni rozpuścić 2 T masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodaj jabłka i gotuj na średnim ogniu przez 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
12
Dodać brandy i gotować, aż prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
13
Dodać cukier, gotować 2 lub 3 minuty więcej, aż zaczną brązowieć się trochę. Jabłka włożyć do częściowo upieczonej skorupki ciasta
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
14
Jajka ubić z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
15
Dodać śmietanę lub jogurt, maślankę i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
16
Wymieszać ze skórką cytrynową, gałką muszkatołową i imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
17
Wlać jabłka w skorupce ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
18
Mąkę, a następnie cukier i cynamon wymieszać z orzechami włoskimi. Zmiksować na zmiękczonym maśle.Równomiernie rozprowadzić na mieszance jabłek i śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
19
Rozwałkuj wierzchnią skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
20
Pokroić w paski i umieścić na wierzchu ciasta, tkając w kratkę i delikatnie naciskając na górną krawędź, uważając, aby nie złamać częściowo upieczonej dolnej skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
21
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
22
Siatkę i górną krawędź Skórki posmarować kremem i posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
23
Piec przez kolejne 10 20 protokół. Fajna patelnia na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Składniki

6311 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŚliwki duszone lub inne owoceŚliwki duszone lub inne owoce42 łyżki masła niesolonego- 5 C jabłek, obranych i pokrojonych w plasterki¼ -½- 5 C jabłek, obranych i pokrojonych w plasterki¼ -½", wystarczy do napełnienia patelni, wymieszane z32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakiet Milk Dudspakiet Milk Duds2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimne masło, pokrojone na małe kawałkizimne masło, pokrojone na małe kawałki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło zmiękczonemasło zmiękczone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 surowe ciasta francuskie (9 cali)2 surowe ciasta francuskie (9 cali)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoPapier ryżowyPapier ryżowy11 łyżka suszonego oreganośmietana lub mlekośmietana lub mleko2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąkamąka0Batoniki toffi Heathcałe migdały, ze skórką i prażonecałe migdały, ze skórką i prażone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda lodowawoda lodowa2Batoniki toffi Heathsrebrne nonpareilesrebrne nonpareile1Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśmietana lub jogurt zwykłyśmietana lub jogurt zwykły1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej11 łyżka suszonego oreganocukier lub cukier turbinadocukier lub cukier turbinado1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej roślinny (lub smalec)olej roślinny (lub smalec)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane orzechy włoskieposiekane orzechy włoskie3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z ciasta pełnoziarnistegomąka z ciasta pełnoziarnistego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia7
Magazyn