Ciasto Z Kremem Czekoladowym
Potrzebujesz deser bezglutenowy? Ciasto z kremem czekoladowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 10 porcji z 519 kalorii, 7G białka, oraz 38g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanillanu, krem z kamienia nazębnego, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Biała Czekolada Banan Cream Pie { Pie Party}, Biała Czekolada Banan Cream Pie { Pie Party}, oraz Ciasto Waniliowe / Budyń Czekoladowy/Kokosowy / Bananowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Rozłóż migdały na blasze i opiekaj w piekarniku na złoty kolor, około 15 minut. Odstawić do ostygnięcia. Obróć piekarnik do 275 stopni. Posmaruj spód i boki (nie wargę) 9-calowego szklanego talerza do ciasta.
Umieść białka w misce miksera elektrycznego i ustaw na patelni z gorącą wodą z kranu, aż lekko się rozgrzeją. Następnie ubij ciepłe białka, aż utworzą się miękkie szczyty.
Ubij śmietanę z kamienia nazębnego, a następnie dodaj cukier granulowany powolnym, stabilnym strumieniem, ciągle ubijając. Kontynuuj ubijanie, aż będzie sztywne i błyszczące, 15 do 20 minut dłużej. Zrób skorupkę ciasta z bezą, wygładzając ją na dnie i bokach maślanego talerza do ciasta.
Piec, aż będzie lekko chrupiący i suchy, 15 minut. Fajnie na stojaku.
Połącz dwie czekoladki w misce nad gotującą się wodą i od czasu do czasu mieszaj, aż się rozpuści.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
W misce wymieszaj śmietanę, cukier cukierniczy, cynamon i wanilię. Ubijaj ze średnią prędkością, aż utworzą się bardzo miękkie piki, 2 do 3 minut. Wymieszaj jedną trzecią kremu z roztopionymi czekoladkami, aby rozjaśnić. Następnie dodaj tę mieszankę do bitej śmietany i złóż, aż do całkowitego połączenia. Rozsyp połowę prażonych migdałów na ugotowanej skorupce bezy. Na wierzch z nadzieniem z kremu czekoladowego, wygładzając wierzch. Udekoruj wierzch pozostałymi prażonymi migdałami i startą czekoladą lub czekoladowymi lokami, jeśli chcesz. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Port Ruby
Ciasto z kremem czekoladowym działa naprawdę dobrze z Ruby Port. Ruby port to idealne wino deserowe do tego jedwabistego, czekoladowego ciasta. NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate butelkowane z 4 Poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled]()
NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled
Osobisty faworyt naszego dyrektora produkcji wina Jonathana Hunta. Postaw stopy po pracy lub po obiedzie, popijaj nasz Ruby Port i zrelaksuj się. To wino ma bogate nuty jagodowe i długie, gładkie wykończenie. Nasz gładki i obfity Ruby Port zaczyna się od mieszanki Win Corot Noir i Chambourcin. Następnie wzmacniamy mieszankę 100% brandy winogronowej (alkohole destylowane) i słodzimy, aby doprowadzić wszystkie smaki do idealnej równowagi. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.