Ciasto Z Kremem Czekoladowym
Ciasto z kremem czekoladowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 594 kalorie, 8G białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.57 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, cukier, czekoladowe ciasteczka waflowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Ciasto z truskawkami i śmietaną, oraz Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym pulsuj ciasteczka, aż zostaną drobno zmielone.
Przełożyć do średniej miski; odstawić. Do procesora dodaj migdały i 3 łyżki. cukier i pulsować, aż migdały mają konsystencję grubego posiłku (należy uważać, aby nie zmielić ich na masło orzechowe).
Do ciastek dodać zmielone orzechy i wymieszać 6 łyżek. roztopione masło. Naciśnij do dołu i boków 9-in. deep-dish pie Płyta (skorupa powinna być dość gruba).
Piec na środkowej półce 15 minut; ostudzić.
Żółtka umieścić w średniej misce i ubić, aby zmiksować; odstawić. W średnim rondlu na średnim ogniu wymieszaj mleko, 3/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i sól. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, stale mieszając (mieszanina zacznie gęstnieć). Zmniejszyć ciepło do średniego.
Stale ubijając, wlać 1/2 szklanki gorącego mleka do żółtek, a następnie wlać mieszaninę z mlekiem jajecznym do rondla. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (około 190 na termometrze natychmiastowego odczytu), stale mieszając drewnianą łyżką (zauważalnie zgęstnieje).
Wyjąć z ognia i wymieszać z czekoladą, wanilią i 2 łyżkami. masło.
Wlej nadzienie czekoladowe do średniej metalowej miski, a następnie Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i pozostaw do ostygnięcia 5 minut, stale mieszając, aż napełnienie osiągnie temperaturę pokojową.
Wlać nadzienie do przygotowanej skórki i przykryć folią, dociskając ją bezpośrednio do powierzchni (aby zapobiec tworzeniu się skóry). Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Tuż przed podaniem połącz śmietanę i pozostałą 1 łyżkę. cukier w schłodzonej misce. Mikserem elektrycznym na dużej prędkości ubijaj śmietanę aż do uzyskania średnich szczytów.
Rozłóż bitą śmietanę w gęstej kopule na czekoladowym nadzieniu. Zetrzyj czekoladę na cieście.