Ciasto Z Kremem Czekoladowo-Malinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z kremem czekoladowo-malinowym. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.07 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką sól, krakersy graham, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Krem Malinowo-Czekoladowy, oraz Lody Czekoladowo-Malinowe.
Instrukcje
Umieść maliny, cukier i sól w średnim, niereaktywnym rondlu i mieszaj, aż maliny pokryją się cukrem. Mash z masher ziemniaków, aż około połowa jagód są całkowicie rozbite, ale niektóre średniej wielkości kawałki pozostają.
Umieścić patelnię na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pęcherzyki utworzą się wzdłuż krawędzi, o 3 protokół.
Dodać skórkę z limonki i sok, wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do pełnego wrzenia, około 2 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i maliny rozpadają się, o 8 minut więcej. W międzyczasie umieść sitko o drobnych oczkach na średniej żaroodpornej misce i odstaw na bok.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.Rozbij krakersy na szorstkie 2-calowe kawałki i umieść w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza. Proces na drobne okruchy (powinieneś mieć około 2 szklanki), około 30 sekund. Zatrzymaj silnik, dodaj roztopione masło i pulsuj, aby połączyć, około 5 (1-sekundowe) impulsów. (Alternatywnie, umieść krakersy w zamykanej plastikowej torbie, naciśnij powietrze i zamknij. Za pomocą wałka do ciasta rozbić na jednolite drobne okruchy.
Przełożyć do średniej miski, dodać roztopione masło i wymieszać do równomiernego połączenia.)
Wlać mieszaninę okruchów do 9-calowego talerza ciasta i, używając dna kubka lub palców, mocno i równomiernie docisnąć do dna i do boków.
Piec do pachnącego i lekko przyciemnionego koloru, około 8 minut.
Wyjmij płytkę ciasta do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia co najmniej 15 minut.
W małym rondlu umieść czekoladowe chipsy i śmietanę. Gotować na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada po prostu stopi się i mieszanina jest gładka, o 4 do 5 protokół.
Wlać do ostudzonej skorupy i rozprowadzić na równą warstwę. Zamrażać, aż warstwa czekolady jest ustawiona, około 30 minut.
Wyjąć z zamrażarki podczas przygotowywania kremu malinowego filling.To dodać malinowy krem i złożyć: schłodzić miskę miksera stojącego i mocowanie trzepaczki w zamrażalniku przez 10 minut.
Dodać śmietanę, cukier i wanilię do miski i ubijać na dużej prędkości, aż średnie szczyty tworzą, o 1 1/2 do 2 protokół. (Alternatywnie można użyć trzepaczki i dużej schłodzonej miski.
Ubijać do uzyskania średnich szczytów, około 3 do 4 minut.) Zatrzymać mikser i dodać schłodzony syrop malinowy. Przywróć mikser do wysokiej prędkości i ubijaj, aż utworzą się twarde szczyty, około 30 sekund do 1 minuty (lub 2 do 3 minut, jeśli ubijasz ręcznie).
Wyjąć miskę z miksera i, za pomocą gumowej szpatułki, zeskrobać wzdłuż dna i delikatnie mieszać, aby włączyć białe smugi.
Nadzienie z kremu malinowego przełożyć na przygotowaną skórkę i rozprowadzić na równą warstwę.Ułożyć całą łodygę malin w ozdobny wzór na wierzchu nadzienia. Odstaw ciasto na bok.
Umieść czekoladowe chipsy w małym rondlu na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będą stopione i gładkie. (Alternatywnie, roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej, mieszając w odstępach 30 sekund, aby uniknąć spalania.) Zanurz widelec w roztopionej czekoladzie i polej nim ciasto zygzakowatym wzorem.
Ciasto umieść w odkrytej lodówce na co najmniej 15 minut i do 2 godzin przed podaniem.