Ciasto Z Kremem Bananowym Butterscotch
Ciasto z kremem bananowym Butterscotch jest Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 428 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką mleko, bourbon, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pieczony placek z kremem bananowym z Ganache, Ciasto z truskawkami i śmietaną, oraz Muffiny Bananowe Butterscotch dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę i cukier razem. Używając blendera do ciast lub opuszkami palców, przerabiaj masło na mieszankę, aż będzie przypominało Gruboziarnisty posiłek.
Posypać 3 do 4 łyżek jajecznej wody i wymieszać palcami, aż ciasto połączy się w kulkę. Pracując na lekko posypanej mąką powierzchni, weź kawałki ciasta wielkości jajka i rozsmaruj je piętą dłoni na 6-calowe smugi. Zeskrobać wszystkie smugi ciasta i ułożyć je jeden na drugim, tworząc dysk. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc. Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. Lekko posmaruj 9 1/2-calową patelnię z wyjmowanym dnem. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala i umieść na przygotowanej patelni, przycinając krawędzie i piecz do jasnego złotego koloru, około 20 minut.
Niech ostygnie całkowicie.
Wlać nadzienie butterscotch do skorupy ciasto, które jest jeszcze wewnątrz patelni i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny. Pokroić banany, tworząc koncentryczne okręgi i top z cukrem. Palcie banany krótko do złotego koloru i cały cukier jest karmelizowany.
W misce ubijamy skrobię kukurydzianą na 1/2 szklanki mleka.
Pozostaw na 1 minutę, a następnie ubijaj ponownie.
Ubić jajka, żółtka i wanilię. W rondlu, na średnim ogniu, doprowadzić brązowy cukier, masło, bourbon, a pozostałe 2 1/2 szklanki mleka tylko do punktu gotowania (zacznie poruszać się w garnku). Podczas ciągłego ubijania powoli wlewaj gorącą ciecz do mieszaniny jaj. Wrzuć mieszaninę do rondla i stale ubijając i skrobając dno garnka, gotuj, aż małe bąbelki zagotują się przez 10 sekund.
Usunąć z ciepła i naprężenia.