Ciasto Z Kaszą Z Dyni
Ciasto z kaszą z dyni wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 200 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony imbir, zmielony cynamon, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 23%. Spróbuj Ciasto Z Kaszą Kokosową, Pomarańczowe Ciasto Z Kaszą Manną, oraz Mediterranean semolina cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj 9-calową sprężynową patelnię i odkurz mąką. Owinąć Na Zewnątrz patelni w połowie boków folią aluminiową i umieścić w wytrzymałej patelni do pieczenia.
Połącz pierwsze 5 składników w małym rondlu i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Powoli ubij mąkę z kaszy mannej, aż będzie gładka.
Wyjąć z ognia i umieścić w dużej misce do ostygnięcia.
Dodaj masło i dynię, dobrze mieszając.
Przesiać razem mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia i sól w średniej misce; złożyć do mieszaniny dyni, aż włączone.
Ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru na średniej prędkości mikserem elektrycznym do jasnożółtego i puszystego, około 3 minut. Oczyścić ostrza miksera i ubić białka w osobnej misce z dużą prędkością za pomocą miksera elektrycznego do spienienia. Stopniowo dodawać pozostałe 1/4 szklanki cukru i ubijać, tworząc sztywne szczyty. Złóż mieszaninę żółtka w mieszaninę dyni; delikatnie złóż białka.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni, umieścić w łaźni wodnej i piec w 350 przez 50 do 55 minut lub aż ustawi się w środku.
* Dostępna w większości supermarketów mąka z kaszy mannej jest wytwarzana z pszenicy, która jest mielona grubiej niż zwykła mąka.