Ciasto Z Kaszą Gryczaną, Bergamotką I Krwawą Pomarańczą

Ciasto Z Kaszą Gryczaną, Bergamotką I Krwawą Pomarańczą
Kasza gryczana, bergamotka i krwawa pomarańcza ciasto Szyfonowe to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1940 kalorie, 34g białka, oraz 60 g tłuszczu każdy. Na 9,14 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sproszkowaną żelatynę, białka jajek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto z ricottą z nadzieniem z krwawej pomarańczy, bitą śmietaną Mascarpone i kandyzowanymi plastrami pomarańczy, Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, oraz Pomarańczowy tort Szyfonowy z pomarańczowym nadzieniem i bezą.

Instrukcje

1
Wlać sok z cytryny do średniej nieaktywnej miski i dodać żelatynę. Wymieszaj, aby rozpuścić żelatynę, a następnie dodaj marmoladę i kandyzowane cytrusy. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie i ustawić, O 2 godziny (można to zrobić i schłodzić do dnia naprzód).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Aby ciasto: Rozgrzej piekarnik do 163° / 165C. ułóż dno 10-in/25-cm springform cake pan z pergaminem i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać 100 g / 1 / 2 szklanki cukru i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
W średniej misce ubij razem mleko, żółtka, olej i wodę. Zrób dobrze w mące, dodaj mieszankę żółtkową, następnie dokładnie i szybko ubijaj przez około 1 minutę, aż będzie bardzo gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Białka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Beat na średniej prędkości do piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać krem z kamienia nazębnego i ubijać na średniej prędkości, aż białka utrzymają miękkie szczyty. Powoli dodawać pozostałe 24 g / 2 łyżki cukru i ubijać na średniej prędkości, aż białka utrzymają jędrne, lśniące szczyty. Używając gumowej szpatułki, zgarnij około jedną trzecią białek do miski zawierającej ciasto i delikatnie złóż gumową szpatułką, aby rozjaśnić ciasto. Delikatnie złóż pozostałe białka do ciasta, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wlać ciasto do przygotowanej patelni, wygładzając wierzch za pomocą przesuniętej szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Piec, aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny i 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Ostudzić na patelni na stojaku z drutu. Aby zdemontować, Uruchom nóż do parowania wokół wewnętrznej części patelni, aby poluzować ciasto, zwolnij i usuń zewnętrzny pierścień patelni, a następnie odwróć ciasto na stojak z drutu i odklej pergamin. (Ciasto będzie przechowywać, szczelnie opakowane, w lodówce do 4 dni lub w zamrażarce do 1 miesiąca.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Aby syrop: w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć wodę, cukier i sok z bergamotki i doprowadzić do duszenia. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
13
Umyć, wysuszyć i ponownie zmontować formę sprężynową. Długim, cienkim, ząbkowanym nożem pokrój ciasto wzdłuż na pięć równych warstw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
14
Umieść jedną warstwę na dnie formy sprężynowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
1
Umieścić rondel z wodą na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia. Ustaw żaroodporną miskę nad wodą, uważając, aby dno miski nie dotykało wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać czekoladę i podgrzewać do połowy rozpuszczenia. Delikatnie zamieszaj, wyjmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia, aż zarejestruje się między 35°/35C a115/46C na natychmiastowym odczycie termometru.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
3
Wyjąć z lodówki krem z herbatą i przecedzić przez sito o drobnych oczkach do oddzielnego rondla (jeśli używasz torebek z herbatą, po prostu wyrzuć je).
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Dodać mleko i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5
Podgrzewaj, aż dojdzie do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
6
W osobnej misce ubijamy żółtka i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Stale ubijając, wlej jedną trzecią gorącej mieszanki śmietany do mieszaniny żółtkowo-cukrowej, a następnie dodaj tę mieszaninę do pozostałej śmietany. Mieszaj stale na średnim ogniu drewnianą łyżką, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Wyjąć z ognia i przelać przez sito o drobnych oczkach do czystej miski i pozostawić do ostygnięcia, aż zarejestruje 60° / 60C na termometrze natychmiastowego odczytu. To Twój crme Anglaise.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Odmierz 600 g / 2 1/4 filiżanki crme Anglaise i dodaj do czekolady w czterech lub pięciu dodatkach, za pomocą żaroodpornej szpatułki i energicznych uderzeń do włączenia. Temperatura mieszaniny nie powinna przekraczać 45° / 43C, dlatego krem dodaje się w kilku dodatkach. Mieszanina może wydawać się złamane na początku, ale powinny się połączyć przez ostateczne dodanie kremu, aby być gładkie i błyszczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Lekko ostudzić. Za pomocą ręcznego blendera zanurzeniowego zmiksuj ganache, aż będzie całkowicie gładki i jednolity. (Trzepaczka jest również w porządku, ale blender zanurzeniowy tworzy ultra-jedwabisty ganache, który bardzo ładnie wylewa.) Zużyć natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
11
Za pomocą pędzla do ciasta namoczyć warstwę ciasta na patelni z jedną czwartą syropu bergamotowego. Za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadź cienką warstwę ganache (o grubości około 1/4 cala/6 mm) na cieście. Na wierzchu drugą warstwę ciasta, namoczyć dodatkową jedną czwartą syropu bergamotowego, a następnie rozprowadzić połową nadzienia marmoladowego. Wierzch trzecią warstwą i powtórz proces, na przemian z jeszcze jedną warstwą ganache i jeszcze jedną warstwą nadzienia Marmolady, namaczając każdą warstwę ciasta dobrze syropem. Wierzch z ostatnią warstwą ciasta, namoczyć z pozostałym syropem i przechowywać w lodówce, aż ciasto będzie jędrne, 1 do 2 godzin, następnie odkurzyć proszkiem kakaowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Wyjmij ciasto z lodówki na 2 godziny przed podaniem, aby doprowadzić do temperatury pokojowej. Przechowywać szczelnie przykryć i przechowywać w chłodnym miejscu do 4 dni.
13
Przedruk za zgodą Tartine Book No. 3: Modern Ancient Classic całości przez Chad Robertson. Copyright 2013 by Chad Robertson; photographs copyright 2013 by Chad Robertson. Wydany przez Chronicle Books LLC.

Składniki

2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy2201 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 1/3 szklanki posiekanej słodko-gorzkiej czekolady (70%), najlepiej Valrhona1 1/3 szklanki posiekanej słodko-gorzkiej czekolady (70%), najlepiej Valrhona2061 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki gryczanej1 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki gryczanej2891 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.10 białek10 białek651 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.3 żółtka jaj3 żółtka jaj861 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.4 żółtka jaj w temperaturze pokojowej4 żółtka jaj w temperaturze pokojowej2Batoniki toffi Heathżelatyna w proszkużelatyna w proszku61 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.2 T luźno liściastej herbaty Earl Grey (lub 4 torebki herbaty) przesiąknięte na noc W 220 g 1 szklanka zimnej śmietany2 T luźno liściastej herbaty Earl Grey (lub 4 torebki herbaty) przesiąknięte na noc W 220 g 1 szklanka zimnej śmietany0Batoniki toffi Heathkrem z winem lub sokiem z cytrynykrem z winem lub sokiem z cytryny12 łyżeczki czosnku w proszkukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól morska drobnasól morska drobna421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.3 T cukru3 T cukru371 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.2 T plus 1 T wody2 T plus 1 T wody2201 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 szklanka pełnego mleka1 szklanka pełnego mleka170g / 1/2 szklanki Marmolady blood orangeg / 1/2 szklanki Marmolady blood orange114g / 1/2 szklanki soku z bergamotki lub krwistej pomarańczyg / 1/2 szklanki soku z bergamotki lub krwistej pomarańczy56g / 1/4 szklanki oleju z pestek winogrong / 1/4 szklanki oleju z pestek winogron71g / 1/2 szklanki kandyzowanych kumkwatów lub innej skórki cytrusowej w syropieg / 1/2 szklanki kandyzowanych kumkwatów lub innej skórki cytrusowej w syropie114G / 1/2 szklanki pełnego mlekaG / 1/2 szklanki pełnego mleka100G / 1/2 szklanki cukruG / 1/2 szklanki cukru124g / 1/2 szklanki plus 2 T drobnego cukrug / 1/2 szklanki plus 2 T drobnego cukru114g / 1/2 szklanki wodyg / 1/2 szklanki wody
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn