Ciasto z jeżyn pszennych i bezmlecznych
Pszenica i bezmleczne ciasto jeżyn może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz margarynę, sól, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowa kruszonka lub tarta z nadzieniem jeżyn i jabłek (z opcjami bez cukru i nabiału), Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Pepparkakor pełnoziarnisty (bezmleczny) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Beat 1/2 szklanki margaryny, 1 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, woda z lodem, i sól razem w misce z mikserem elektrycznym, aż mieszanina jest duże okruchy. Uformować kulkę ciasta; schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
W misce wymieszać jeżyny, cukier, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej i sok z limonki.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Oddzielić ciasto na dwie równe połówki.
Zwiń każdą połowę wałkiem do ciasta o średnicy 12 cali. Naciśnij jedną skórkę w 9-calowej patelni do ciasta. Miarka jeżyny nadzienie do przygotowanej patelni.
3 łyżki margaryny skropić nadzieniem z jeżyn.
Lekko naciśnij drugą skorupę ciasto na szczycie napełniania jeżyn i uszczelnić krawędzie do krawędzi dolnej warstwy za.
Wierzchnią skórkę posmarować pozostałą 1 łyżką roztopionej margaryny.
Wytnij 2 lub 3 szczeliny w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku, aż skorupa będzie złoty kolor i jeżyny są bulgotanie, o 40 protokół.