Jeśli 1,45 zł za porcję spada w Twoim budżecie, ciasto z jagnięciną i kiełbasą może być niesamowite bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, nitki szafranu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, Kiełbasa Jagnięca, oraz Cassoulet z jagnięciną i kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę i sól wymieszać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
2
Dodać skrócenie; za pomocą włączania / wyłączania, pokroić w skrócenie, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, sok pomarańczowy i 3 łyżki wody lodowej; mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Ciasto zebrać razem, podzielić na pół. Uformuj każde ciasto na pół w gładką kulkę; spłaszczyć każdy na dysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Skracanie
Woda
Oliwa Z Oliwek
Ciasto
3
Umieścić na powierzchni roboczej; przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
4
Pozostaw w temperaturze pokojowej podczas napełniania.
1
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Jagnięcinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
3
Dodać jagnięcinę na patelni i sauté aż brązowy, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
5
Dodaj cebulę i czosnek na patelni i smażyć 2 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować, aż cebula są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Powrót jagnięciny na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać wino i szafran; gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 4 protokół. Wymieszać w sobrasada i sauté 2 protokół. Chłodne wypełnienie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sobrasada
Szafran
Wino
7
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Rozwałkuj każdy krążek ciasta między 2 arkuszami pergaminu do 12-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
9
Przenieść 1 okrągłe ciasto do nieczystej obramowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
10
Rozłóż nadzienie jagnięce na cieście okrągłym, pozostawiając 2-calową gładką granicę. Nadzienie przykrywamy drugą okrągłą warstwą ciasta.
Zwiń krawędzie, naciskając razem, aby dobrze uszczelnić. Używając małego ostrego noża, wytnij małe X w środku górnej skorupy, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
12
Umyj skórkę z ubitym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Jajko
13
Piec ciasto, aż skorupa jest złoty kolor, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Ostudzić 15 minut.
15
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
16
* Sobrasada jest dostępny w La Española (310-539-0455; donajuana.com) lub z La Tienda (888-472-1022; tienda.com).