Ciasto z Homarem
Ciasto z homarem wymaga około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 230 kalorii. Za 77 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 6 porcji. Jeśli masz pod ręką bitą śmietanę, żelkową cytrynę, pianki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżkowy wynoszący 26%. Rolada z homara, bułka z homarem i bułka z homarem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę posiekanych truskawek i mini pianek marshmallow, 1/3 szklanki kokosa i 1/2 szklanki zwykłego greckiego jogurtu i bitą śmietanę w dużej misce z gumową szpatułką.
Za pomocą nożyczek kuchennych pokrój 2 kawałki zielonej lukrecji po przekątnej na małe kawałki. Dodać do mieszanki truskawkowej; przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej brojler. Za pomocą ząbkowanego noża odetnij brzegi obu długich boków ciasta. Wykonaj 2 wzdłużne nacięcia o głębokości około cala na górze ciasta, w odległości 1 cala od każdej krawędzi.
Ostrożnie podważ środkowy pasek.
Resztę ciasta ułożyć na blasze do pieczenia i smażyć, obracając, aż zrumieni się ze wszystkich stron. Wypełnij otwór w cieście masą truskawkową, układając ją na wierzchu; podawać z żelkami i plasterkami cytryny.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na Roll Cake. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Marques de Caceres Cava z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Jasnosłomkowy kolor ożywiony drobnymi bąbelkami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioszki. W ustach urocze i okrągłe, o orzeźwiającej, zrównoważonej strukturze. Żywy finisz, który podkreśla delikatne bąbelki. Orzeźwiający aperitif, Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronami, ryżem, pikantnymi potrawami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.