Ciasto z gruszką i suszoną wiśnią Frangipane
Gruszka i suszona wiśnia ciasto Frangipane jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 636 kalorii, 10g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 33 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gruszek, cukru, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gruszka I Suszona Wiśnia Clafouti, Krem gruszkowo - Wiśniowy Crisp, oraz Gruszka, suszona-wiśnia i migdały Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj patelnię springform o średnicy 8 cali z 2 1/2 cala wysokimi bokami z nieprzywierającym sprayem. Dno Pan line z pergaminem; spray pergamin. Za pomocą miksera elektrycznego, beat 2 jajka, 2/3 szklanki cukru, olej, mleko, i wanilia w dużej misce, aż będzie gładka.
Dodać 1 1/2 szklanki mąki; beat tylko do połączenia. Wymieszać z gruszkami i wiśniami.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni. Gładki wierzch.
Pokruszyć pastę migdałową w średniej misce; dodać cynamon, 1 jajko, 2 łyżki cukru i 1 łyżkę mąki. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszankę aż do wymieszania. Łyżka na ciasto ciasto.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie z małymi wilgotnymi okruchami dołączonymi, około 1 godziny 20 minut. Uruchom nóż wokół patelni poluzować ciasto.
Usuń boki patelni. Odklej papier.
Ciasto przekładamy na talerz; posypujemy cukrem pudrem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie fajne. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej.)