Ciasto Z Dynią Polenta
Ciasto dyniowe Polenta jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz jajka, brązowy cukier, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Rosemary-Polenta Pumpkin Spice Cake, Ciepła sałatka z dyni z Polentanem i kandyzowanymi pestkami dyni, oraz Kremowa Polenta Dyniowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
W blenderze lub robocie kuchennym zmiksuj dynię, masło, jajka i białka.
Wymieszać w brązowym cukrze, soda oczyszczona, sól, cynamon, gałka muszkatołowa, i goździki. Zmiksować na gładką masę i przełożyć do średniej miski.
Wymieszać jogurt i polentę do mieszaniny dyni.
Wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 45 minut. Lekko ostudzić przed krojeniem.