Ciasto z dyni-mlecznej czekolady z skórką Gingersnap
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 265 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz kabocha squash, ciężką śmietanę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarta z dyni czekoladowej z skórką Gingersnap, Sernik dyniowy w cieście Gingersnap, oraz Sernik Dyniowy Z Skórką Gingersnap.
Instrukcje
Dynię i dynię pokroić w ósemki; usunąć i wyrzucić nasiona.
Umieść dynię i kawałki squasha w dużym naczyniu do pieczenia, wypełnij około 1/4 cala wody i przykryj folią aluminiową. Piecz przez 1 godzinę do 1 godziny i 15 minut, aż mięso będzie przetargu widłowego.
Wyjąć z piekarnika i wyrzucić folię. Gdy dynia i kawałki squasha są wystarczająco fajne, aby obsłużyć, użyj dużej łyżki, aby zeskrobać mięso ze skóry; Odrzuć Skórki. Miąższ dyni i dyni Puree w maszynce, aż będzie gładki.
Przed schłodzeniem lub użyciem ostudzić do temperatury pokojowej.uwaga: ten przepis sprawia, że więcej puree niż wymagane w każdym z przepisów w tej książce. Resztki zamrozić w małych pojemnikach do 3 miesięcy i rozmrozić tuż przed użyciem.
Zrób Ganache: w małym rondlu zagotuj śmietanę i syrop kukurydziany.
Wlać czekoladę, odstawić na 2 minuty, a następnie delikatnie ubijać, aż będzie gładka.
Przenieść mieszaninę do płynnej miarki z wylewką i ostudzić do temperatury nieco wyższej niż temperatura pokojowa.
Zrób ciasto: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Lekko pokryj 9-calową płytkę ciasta nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Do skórki gingersnap, wymieszać razem okruchy cookie, 2 łyżki brązowego cukru, 1/4 łyżeczki soli i masła, aż równomiernie połączone i mieszanina ma konsystencję mokrego piasku.
Wlać do talerza ciasta i, bardzo równomiernie i mocno, zapakować mieszaninę do podstawy i po bokach patelni, uważając, aby uniknąć zbyt dużego gromadzenia się w rogu patelni. Pozwól, aby około 1/4 cala nadmiaru wzniósł się ponad górną krawędź patelni.
Ustaw talerz ciasta na blasze do pieczenia i piec, aż skorupa jest lekko dmuchany i nieco ciemniejszy kolor, o 8 protokół.
Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez około 5 minut, a następnie przenieść do zamrażarki, aż będzie gotowy do użycia.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°.
W dużej misce, ubić razem pozostałe 1/2 szklanki brązowego cukru, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, pieczona dynia i squash, całe jaja, żółtko, śmietana, melasa, wanilia, cynamon, imbir, i gałka muszkatołowa, aż całkowicie gładka.
Wlać do przygotowanego piecrust i piec, aż krem jest ustawiony w środku, gdy płyta ciasto jest lekko jiggled, 50 do 60 minut.
Ostudzić do temperatury pokojowej i przechowywać w lodówce przez 30 do 45 minut, aby ustawić.
Używając tylnej części łyżki lub chochli, rozprowadź ganache w równomiernym okręgu na wierzchu ciasta.
Umieść ciasto w lodówce, aż ganache dopiero zacznie się ustawiać, 3 do 5 minut.
Wyjmij ciasto z lodówki i użyj łyżki lub chochli, aby ponownie rozprowadzić ganache, aby uzyskać dekoracyjną, rustykalną konsystencję. Przechowywać w lodówce, aż do pełnego zestawu przed krojenia, o 20 protokół.