Ciasto z dynią żurawinową do góry nogami
Ciasto z dynią żurawinową jest Wegetariańskie przepis z 9 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka orzechów włoskich, cynamonu, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Z Dynią Żurawinową Do Góry Nogami, Cranberry Pecan Pumpkin Upside Down Cake, oraz Pumpkin Cranberry Pecan Upside Down Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 9-in. plac patelni i linii dolnej z pergaminem.
W małym rondlu na średnim ogniu rozpuść masło.
Ubić brązowym cukrem do wymieszania.
Zdjąć z ognia i ubić rumem.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni, równomiernie pokrywając dno.
W małej misce, połączyć żurawiny i orzechy włoskie; rozmieścić równomiernie na brązowej mieszaniny cukru.
W dużej misce z mikserem na średniej prędkości, ubić jajka, dynię, olej i cukier granulowany, aż będzie gładka. W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Wymieszać mieszaninę mąki do mieszaniny dyni.
Ciasto rozprowadzić równomiernie na żurawinie i orzechach włoskich.
Piec, aż szpikulec włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 35 do 45 minut.
Przenieść do stojaka z drutu i ostudzić 10 minut na patelni. Uruchom cienkim ostrzem nóż między ciasto i boki patelni, a następnie odwrócić ciasto na półmisku.
Wyjąć patelnię i pergamin, i ostudzić co najmniej 20 protokół.
Podawać lekko ciepłe lub chłodne, z bitą śmietaną.