Ciasto z bażantem, porem i bekonem
Ciasto z bażantem, porem i bekonem zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 32,5 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 325g białka, 183g tłuszczu, oraz w sumie 3275 kalorii. 83 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka podwójnej śmietany, ocet jabłkowy, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Bażant pieczony w garnku z cydrem i boczkiem, oraz Pieczony bażant z dzikimi grzybami, ziemniakami i boczkiem ragout są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Masło rozgrzać w naczyniu żaroodpornym i gotować boczek przez 1 min, aż zmieni kolor.
Dodać pory, seler, marchew i bay, i gotować, aż zaczną mięknąć. Mąkę mieszamy z warzywami, aż osiągnie piaszczysty kolor, następnie wlewamy do cydru i zmniejszamy.
Wlać bulion z kurczaka, wymieszać, a następnie dodać śmietanę. Sezon, a następnie doprowadzić wszystko na wolnym ogniu.
Dodaj bażanta i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż mięso i warzywa będą miękkie. Wymieszać przez musztardę i ocet, następnie wyłączyć ogień i ostudzić.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Przełóż mieszaninę do dużego prostokątnego naczynia.
Ciasto rozwałkować na posmarowanej mąką powierzchni, umieścić na naczyniu i przyciąć wokół krawędzi, pozostawiając zwis.
Posmaruj ciasto jajkiem, a następnie udekoruj dowolnym pozostałym ciastem, jeśli chcesz.
Posypać odrobiną soli morskiej. Ciasto można teraz zamrozić na okres do 1 miesiąca; rozmrozić całkowicie przed pieczeniem.
Piec przez 30-35 minut, aż uzyska złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Ciasto można połączyć z Lambrusco Dolce, późnym żniwem Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Chateau Chantal późne zbiory Riesling z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling