Ciasto Z Awokado
Ciasto z awokado może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis służy 12 i kosztuje 51 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 487 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Przynosi ci to Epikurious. 200 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, mąkę, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 38%. Spróbuj Ciasto Z Awokado, Ciasto Z Awokado, oraz Ciasto Z Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w środkowej i górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. Posmaruj i mąkę dwie patelnie bochenkowe 9x5 cali i odstaw na bok.
W średniej misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Odstawić.
W misce elektrycznego miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło i cukier na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, od 3 do 5 minut.
Dodaj awokado i beat przez kolejne 2 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać po bokach miski w razie potrzeby.
Dodaj jajka, po jednym na raz, bijąc na średniej prędkości przez 1 minutę po każdym dodaniu. Zatrzymać mikser i zeskrobać, aby upewnić się, że wszystko jest dokładnie wymieszane. Beat in vanilla.
Z mikserem na niskiej prędkości, dodać połowę mieszanki mąki. Beat until just incorporated.
Dodać maślankę i pozostałą mieszaninę mąki. Beat until just incorporated.
Wyjmij miskę z miksera stojącego i zakończ włączenie ciasta łopatką.
Podzielić ciasto między Patelnie i piec na przemian stojaki przez 30 minut. Po 30 minutach obróć stojaki i piec przez kolejne 15 do 25 minut, lub do momentu, gdy szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty.
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na 20 minut przed odwróceniem na stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Ciasto będzie trwać, dobrze zapakowane, w temperaturze pokojowej do 4 dni.