Przepis ajerkoniak Funt ciasto może być wykonane w około 1 godzinę i 30 minut. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Przepis ten zachwycił 1081 osób. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z prostych przepisów wymaga proszku do pieczenia, brandy, brandy i cukru pudru. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciasto Z Ajerkoniakiem, Ciasto Z Ajerkoniakiem, oraz Ciasto Z Ajerkoniakiem.
Instrukcje
1
Namocz żurawinę. Suszone posiekane żurawiny i skórkę pomarańczową moczyć w brandy w małej misce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik. Dostosuj stojak do dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 163°. obficie posmaruj wnętrze 9 do 10 cali patelni bundt.
Wymieszać suche składniki. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, gałkę muszkatołową, cynamon i ziele angielskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Masło ze śmietaną i cukrem. Za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, beat masło aż kremowy, 30-45 sekund.
Wyjmij miskę z miksera i użyj gumowej szpatułki, aby delikatnie dodać suche składniki w 4 dodatkach, na przemian z ajerkoniakiem (Zacznij i zakończ suchymi składnikami). Delikatnie złożyć skórkę pomarańczową, suszoną żurawinę i pozostałą brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszona
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Pokruszone Twarde Cukierki Toffi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Piec. Łyżką ciasto do przygotowanej patelni bundt i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Piec w temperaturze 325 ° F 55-60 minut, lub aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko w centrum i odciąga od boków patelni. Możesz również użyć bambusowego szaszłyku i wstawić do najgrubszej części ciasta. Jeśli wyjdzie czysty, będzie po wszystkim.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone Krewetki, Obrane
12
Super.
13
Wyjąć z piekarnika i ostudzić w pozycji pionowej na patelni na stojaku przez 10 minut. Odwróć ciasto na stojaku, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
14
Niech ostygnie całkowicie.
15
Przygotuj glazurę. Gdy ciasto całkowicie ostygnie, przygotuj glazurę, ubijając cukier puder, sok pomarańczowy i brandy. (Możesz podgrzać brandy z większą ilością soku pomarańczowego lub wody, jeśli chcesz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Jak Zazdrość Anioła
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
16
Zrób glazurę grubą, jeśli chcesz grubą, wyraźną mżawkę, lub zrób ją bardziej cienką, jeśli chcesz szkliwo, które jest nieco przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
17
Tort glazurowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
18
Ułożyć ciasto na półmisku. Zrób kilka dziur w górze i skrop się brandy, jeśli chcesz. Użyj łyżki do strumienia glazury na ciasto w ruch tam iz powrotem, aby utworzyć wzór w paski. Lub, jeśli glazura jest wystarczająco cienka, możesz użyć pędzla do ciasta do szczotkowania glazury.
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to świetny wybór na ciasto z ajerkoniakiem. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.