Ciasto Wypełnione Kremem Cytrynowym

Ciasto Wypełnione Kremem Cytrynowym
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 1G białka, oraz 11g tłuszczu. 97 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, ciężką śmietanę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto królowe z cytryną i serem śmietankowym, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Ciasto Cytrynowe Wypełnione Jagodami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka 9 calowy Okrągły springform patelni.Dodać ciasto mix zgodnie z zaleceniami na opakowaniu za pomocą składników wezwanych na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MixCiasto Mix
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać do garnka i piec przez 43-45 minut lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 20 minut, a następnie ostrożnie odwrócić od patelni i ponownie odwrócić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Niech ciasto ostygnie całkowicie.Podczas gdy ciasto piecze i chłodzi, przygotuj nadzienie. W średnim rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Wlać sok z cytryny i żółtka. Włącz ciepło na średnie i gotuj, stale ubijając, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje. Gotować na stałym ogniu, stale ubijając, przez dodatkową minutę po tym, jak mieszanina zaczęła się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką cytrynową i serem śmietankowym. Mieszaj, aż ser się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.Gdy mieszanka cytrynowa jest chłodna, ubij śmietanę w misce do mieszania i złóż mieszankę cytrynową.Podziel ciasto poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SerSer
KremKrem
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
7
Umieść dolną połowę ciasta pokrojonego bokiem do góry na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Rozłóż mieszankę cytrynową na pokrojonym cieście, a następnie polej drugą połówką ciasta. Przykryć folią i schłodzić przez 4 godziny lub aż będzie prawie gotowy do podania.Zrób Lukier. W dużej misce ubij śmietanę, śmietanę i cukier cukierniczy, aż uformują się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CytrynaCytryna
CukierCukier
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Usuń stronę patelni springform z ciasta. Możesz trzymać ciasto na jego podstawie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
10
Rozłóż lukier z bitą śmietaną na całym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn