Ciasto wiśniowo-kukurydziane do góry nogami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 69 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mąki uniwersalnej, cukru, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto wiśniowo-kukurydziane do góry nogami, Borówkowe ciasto kukurydziane do góry nogami, oraz Ciasto Kukurydziane Z Jagodami Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połączyć 1/4 szklanki masła z brązowym cukrem i octem w 10-do 11-inchovenproof patelni z 2-calowy-wysokie boki. Mieszaj na średnim ogniu, aż masło się rozpuści i cukier się rozpuści, około 2 minut. Zwiększyć ciepło do wysokiej; dodać wiśnie i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Czereśnie
Ocet
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Zdjąć z ognia.
4
Mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól wymieszać w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać 1/2 Puchar masła w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Mąka Kukurydziana
Masło
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
5
Dodać cukier; ubić do bladego i puszystego, około 3 minut. Ubić w żółtkach i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Wanilia
Cukier
6
Dodać mieszankę mąki na przemian z mlekiem w 2 Dodatki każdy, ubijając tylko do mieszania i od czasu do czasu skrobanie w dół boki miski. Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj białka w innej średniej misce, aż staną się spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i ubijać, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Używając gumowej szpatułki, złóż 1/4 białek na ciasto, aby lekko rozjaśnić. Złóż pozostałe białka w 3 dodatkach (ciasto będzie grube). Łyżka ciasto na wiśnie w patelni, a następnie rozprowadzić równomiernie z przesuniętą szpatułką na pokrycie wiśni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Czereśnie
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Patelnia
Szpatułka
8
Piec ciasto, aż top będzie złoty kolor i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 45 minut. Schłodzić w patelni na stojaku 5 minut. Uruchom szpatułkę wokół krawędzi ciasta, aby poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
Szpatułka
9
Umieść duży talerz do góry nogami na patelni. Używając uchwytów do garnków lub rękawic kuchennych, mocno przytrzymaj talerz i skillettogether i odwróć. Pozostaw patelnię na szczycie ciasta 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uchwyt Do Garnka
Piekarnik Mitt
Patelnia
10
Usuń patelnię. Jeśli to konieczne, zmień układ wiśni, które mogły zostać usunięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Niech ciasto ostygnie co najmniej 45 minut.
12
Ciasto pokroić w kliny i podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej.