Ciasto Wiśniowo-Jagodowe
Ciasto wiśniowo-jagodowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, cukier, skórki z ciasta i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Wiśniowe, Ciasto Z Kruszonką Jagodową, oraz Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Naciśnij jedną ze skórek ciasta na 9-calowy talerz ciasta. W dużej misce wymieszać 1/2 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i cynamonu. Wymieszać z nadzieniem wiśniowym i jagodami. Łyżka do skorupy ciasta. Top z drugiej skorupy i naciśnij krawędzie do uszczelnienia. Krawędzie flet, lub naciśnij palcami widelca. W filiżance ubij razem białko i wodę widelcem.
Posmaruj wierzch ciasta, a następnie posyp 2 łyżeczkami cukru.
Piec przez 45 do 55 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż skorupa będzie złoty kolor. Przykryj krawędzie skorupy folią aluminiową, jeśli wydają się zbyt ciemne. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny, aby nadzienie ustawiło się przed podaniem.