Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z kawą. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, mleko, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Cranberry Swirl Coffee Cake, Cinnamon Swirl Coffee Cake, oraz Cinnamon Swirl Coffee Cake.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 177°. smar 12-cup karbowany tube ciasto pan lub 10-calowy Anioł żywności (tuba) ciasto pan ze skróceniem; lekko mąki. W małej misce wymieszać kawę i gorącą wodę; schłodzić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
Kawa
Mąka Uniwersalna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
Winegret Z Wermutu
Piekarnik
2
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól; odstawić. W dużej misce, beat masło, cukier i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, skrobanie miski stale. Beat na wysokiej prędkości 3 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu. Ubić mieszankę mąki, mleka i śmietany na małej prędkości, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Kwaśna śmietana
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Winegret Z Wermutu
3
Wyjąć 1 szklankę ciasta; wymieszać z schłodzoną kawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa
4
Pozostałe ciasto przelać na patelnię. Upuść ciasto kawowe o około 12 łyżek stołowych na ciasto na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Przebijaj ciasta nożem, aby uzyskać marmurkowy wzór.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
6
Piec 50 do 55 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 15 minut w patelni na stojaku z drutu; wyjąć z patelni do stojaka z drutu. Schłodzić co najmniej 1 godzinę 30 minut.