Ciasto Wiosenne Zielonki
Wiosenne ciasto zieleni wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 246 kalorii, 15g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Mieszanka koperku, worki prane szpinak dziecko, szalotka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Wiosenne Zielenie Quiche + Wiosenne Prezenty Rozrywkowe, Wiosenne warzywa z jagodami, oraz Wiosenne Zielenie - I Ziarna!.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać cebulę i szalotki; gotować 4 protokół lub do złotego.
Usunąć mieszankę cebuli z patelni; odstawić.
Dodaj szpinak na patelnię; gotować 6 minut lub aż zwiędnie, mieszając od czasu do czasu.
Szpinak umieścić w durszlaku.
Dodaj rukolę i buraki na patelnię; gotować 3 protokół lub aż zwiędną.
Umieścić mieszaninę rukoli na wierzchu szpinaku w durszlaku; odcedzić, naciskając, aż ledwo wilgotne.
Połącz mieszankę cebuli, mieszankę szpinaku i sery w dużej misce. Wymieszać natkę pietruszki, koperek, sól, nasiona kopru włoskiego i pieprz.
Umieść jeden arkusz ciasta phyllo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło); lekko pokryć sprayem do gotowania.
Umieść arkusz w 10-calowej płytce Deep-dish pie pokrytej sprayem do gotowania, delikatnie naciskając na dno i do góry boki patelni, pozwalając końce phyllo pokrywają się z górną częścią patelni. Powtórz procedurę z pozostałymi arkuszami phyllo, umieszczając w krzyżowym wzorze. Łyżka mieszanki szpinaku równomiernie na phyllo. Fold nakładających się końców phyllo kierunku centrum patelni. Płaszcz kończy się sprayem do gotowania i delikatnie nacisnąć, aby utrzymać kształt.
Piec w 375 przez 40 minut lub do złotego koloru. Schłodzić 15 minut na stojaku z drutu; pokroić w kliny.