Ciasto winne mamy

Ciasto winne mamy
Ciasto winne mamy to bezmleczne przepis z 10 porcjami. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, mieloną gałkę muszkatołową, błyskawiczną mieszankę budyniu waniliowego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to Tort z lejkiem dla mamy, Bary PBJ Momma, oraz Lasagne mojej mamy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka jeden 10 calowy patelnia bundt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce połączyć ciasto mix, instant budyń waniliowy, gałka muszkatołowa, olej roślinny, białe wino, i jajka. Ubić mikserem elektrycznym przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Błyskawiczna Mieszanka Budyniu WaniliowegoBłyskawiczna Mieszanka Budyniu Waniliowego
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Wino BiałeWino Białe
Ciasto MixCiasto Mix
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
4
Niech ciasto ostygnie na stojaku na patelni przez 10 minut, a następnie wyjąć ciasto z patelni do stojaka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Niech ciasto ostygnie całkowicie przed krojeniem.
6
Udekoruj pokrojone ciasto bitą śmietaną lub polej cukrem cukierniczym i pokrojonymi truskawkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Bita śmietanaBita śmietana
TruskawkiTruskawki
7
Wariacja: można również" mąkę " patelnię po to został nasmarowany proszkiem kakaowym lub mieszaniną cukru cynamonowego do teksturowanej Skórki. Wystarczy napełnić czystą solniczkę, aby ułatwić aplikację. Wyeliminuje to "białe rzeczy" na zewnątrz pieczonego ciasta, co sprawia, że ciasto jest ładniejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn