Ciasto Willie
Ciasto Willie może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.08 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 740 kalorii, 9g białka, oraz 56 g tłuszczu na porcję. 142 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, masło, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kosz barowy Willie G ' s Oyster, Great White Chili (miał być Willie Nelson), oraz Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię. Wyłożyć dno patelni papierem do pieczenia, a następnie owinąć zewnętrzną część patelni folią aluminiową.
Połącz 14 uncji słodko-gorzkiej czekolady z masłem w metalowej misce nad patelnią gotującej się wody. Często mieszaj, aż stopi się i będzie gładka.
Zdjąć z ognia i ostudzić do letniego.
W średniej misce ubij żółtka z połową cukru (6 łyżek stołowych), aż będą gęste i blade, około 5 minut. Złóż schłodzoną czekoladę do żółtek wraz z wanilią i rumem. W osobnej szklanej lub metalowej misce ubijaj białka do uzyskania piany. Stopniowo dodawać pozostały cukier, kontynuując ubijanie do średnio sztywnych szczytów. Białka złożyć do mieszaniny czekolady w trzecich.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 45 do 50 minut w nagrzanym piekarniku, aż wierzch ciasta zostanie nadęty i popękany. Drewniany kilof włożony do ciasta nadal będzie miał dołączone wilgotne okruchy. Fajne ciasto na patelni nad stojakiem z drutu. Góra spadnie.
Umieść 1 funt czekolady w metalowej misce.
Śmietanę rozgrzać do zagotowania w rondlu.
Gorącą śmietanę polać czekoladą i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Miskę można ustawić na patelni gotującej się wody, jeśli czekolada nie jest w stanie całkowicie stopić się z ciepła kremu.
Dociśnij delikatnie wierzch ciasta, aby był równomiernie płaski.
Usuń boki z patelni ciasta i odwróć ciasto na talerz.
Usuń pergamin z dołu. Chochla ciepły ganache na górze i rozłożone na pokrycie boków. Wytrzyj kapiele z talerza i odstaw do Ustawienia.