ciasto wielkanocnego królika
Przepis na ciasto z zajączkiem wielkanocnym można przygotować w około 2 godziny i 20 minut . Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja zawiera 945 kalorii , 5 g białka i 42 g tłuszczu . Za 1,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twojej wielkanocnej imprezie. Mieszanka czekoladowego ciasteczka, półsłodkich kawałków czekolady, pianek marshmallow i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 24% . Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Ciasto z zajączkiem wielkanocnym , Ciasto z zajączkiem wielkanocnym i Ciasto z zajączkiem wielkanocnym .
Instrukcje
Aby zrobić ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Masło i mąka Metalowa miska o średnicy 1 (6 cali) i 1 (8 cali) średnicy.
Połącz mieszankę ciasta, wodę kokosową, olej i jajka w innej dużej, czystej misce. Ubijaj przez 2 minuty lub do momentu, aż dobrze się wymiesza.
Wlać 2 szklanki ciasta do mniejszej miski wysmarowanej masłem i oprószonej mąką; wlać pozostałe ciasto do większej przygotowanej miski.
Piecz mniejsze ciasto przez 40 minut, a większe przez 45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie sucha. Ciasta w miskach studzimy na kratce przez 30 minut. Odwróć ciasta na kratkę do studzenia i całkowicie ostudź.
Większe ciasto przekrój na pół, tworząc 2 półksiężyce.
Rozsmaruj 1/4 szklanki lukru na płaskiej powierzchni każdego kawałka.
Połóż kawałki wyciętą stroną do dołu na powierzchni roboczej, sklejając ze sobą oszronione strony. Przytnij 1 cal od 1 końca ciasta; wyrzucić ozdoby. Powtórz z mniejszym ciastem.
Większe ciasto ułóż na półmisku.
Na przycięty koniec mniejszego ciasta posmaruj 2 łyżkami lukru.
Połóż przycięty koniec mniejszego ciasta na przyciętym końcu większego ciasta.
Pozostałym lukrem posmaruj ciasta tak, aby całkowicie je przykryły.
Posyp całość oprócz 1/2 szklanki wiórków kokosowych, dociskając, aby przylegały.
Posmaruj roztopioną mleczną czekoladą obie strony połówek ciastek z kawałkami czekolady, aby całkowicie je pokryły.
Posyp odłożoną 1/2 szklanki kokosa; odstawić do wyschnięcia. Wciśnij 2 półsłodkie kawałki czekolady w twarz króliczka, aby uzyskać oczy. Za pomocą wykałaczki przymocuj kroplę gumy do twarzy króliczka w miejscu nosa. Za pomocą wykałaczek przymocuj kawałki lukrecji do twarzy króliczka, aby uzyskać wąsy. Za pomocą wykałaczek przymocuj mini pianki do twarzy króliczka w celu uzyskania zębów. Wykonaj nacięcia na głowie króliczka o głębokości 2 cali; włóż połówki ciasteczka czekoladowego jako uszy.
Zwiń duże pianki i zabezpiecz wykałaczką królika, aby uzyskać ogon.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.