Ciasto Warzywne V-12

Ciasto Warzywne V-12
Ciasto warzywne V-12 może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1596 kalorii, 28g białka, oraz 104g tłuszczu każdy. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cukinii, tymianku, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest znakomite. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać olej rzepakowy i masło w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj marchew, słodkie ziemniaki, białe grzyby, cukinię i paprykę, i wymieszaj, aby pokryć. Gotować, aż grzyby zrezygnują z soków, doprawić solą i pieprzem, i piec w piekarniku, aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pieczarki BiałePieczarki Białe
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
GrzybyGrzyby
ZiemniakZiemniak
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
PaprykaPapryka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjąć i ostudzić do temperatury pokojowej.
4
Podczas gdy warzywa są smażone, rozpocząć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
5
Połączyć mleko, cebula, liść laurowy, goździki, gałka muszkatołowa, tymianek, pietruszka łodygi, i łodygi mięty w ciężkich skrajni, nie korozyjne rondel na średnim ogniu. Na oddzielnej patelni Utwórz zasmażkę, gotując masło i mąkę przez kilka minut, ciągle mieszając, bez brązowienia, aż wydziela orzechowy aromat, a następnie wyjmij z ognia. Gdy mleko jest dość gorące, wlej niewielką ilość do zasmażki, mieszając, aż mleko zostanie dokładnie wymieszane. Odstawić do pozostałego mleka i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
TymianekTymianek
MlekoMleko
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć z ognia, przecedzić i ubić w jogurcie i parmezanie. Doprawić do smaku białym pieprzem i w razie potrzeby solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Biały PieprzBiały Pieprz
JogurtJogurt
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Umieścić kawałek folii na powierzchni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Rozwałkuj ciasto i, używając odpowiednio wielkości miski zbożowej lub małej miski do mieszania jako szablonu, Wytnij 6 rund o średnicy 8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
ZbożaZboża
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
9
Złożyć pieczone warzywa do sosu i równomiernie wymieszać mieszaninę na 6 indywidualnych, 6-calowych misek żaroodpornych (idealne są do tego miseczki z zupą cebulową), a brzegi miseczek posmarować jajkiem. Wierzch każdy z kółkiem ciasta, drapując skórkę na obręczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WarzywaWarzywa
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Umyć wierzch ciasta umyć jajkiem i piec w temperaturze 400 stopni F do złotego koloru, około 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1porcja startego parmezanu3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala1porcja startego parmezanu8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2marchewki obrane i pokrojone w grube na 1/4 calamarchewki obrane i pokrojone w grube na 1/4 cala2jaja pobijanejaja pobijane2warzywo (np. szpinak)mąka uniwersalnamąka uniwersalna0warzywo (np. szpinak)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiałe bułki obiadowebiałe bułki obiadowe4łodygi miętyłodygi mięty1małecebula drobno posiekanacebula drobno posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan4pietruszka łodygapietruszka łodyga6arkuszeciasto francuskie (często sprzedawane jest w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)ciasto francuskie (często sprzedawane jest w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)1czerwona papryka, łodyga i nasiona usunięte i pocięte brunoise (julienne, następnie w poprzek)czerwona papryka, łodyga i nasiona usunięte i pocięte brunoise (julienne, następnie w poprzek)61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól, w razie potrzebySól, w razie potrzeby61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i pieprzSól i pieprz454papryka habanerosłodkie ziemniaki (4 do 6 ziemniaków), obrane i pokrojone w plastry o grubości 1/4 calasłodkie ziemniaki (4 do 6 ziemniaków), obrane i pokrojone w plastry o grubości 1/4 cala1duża gałązka1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej2warzywo (np. szpinak)masło niesolonemasło niesolone170papryka habanerofiliżanki (o białych pieczarkach oczyszczone przycięte i pokrojone na połówkifiliżanki (o białych pieczarkach oczyszczone przycięte i pokrojone na połówki61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychBiały pieprzBiały pieprz1żółta papryka, łodyga i nasiona usunięte i pokroić brunoise (julienne, następnie w poprzek)żółta papryka, łodyga i nasiona usunięte i pokroić brunoise (julienne, następnie w poprzek)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/4 szklanki jogurtu truskawkowego1/4 szklanki jogurtu truskawkowego1cukinię pokroić w grube na 1/4 calacukinię pokroić w grube na 1/4 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Magazyn