Ciasto Warzywne V-12

Ciasto Warzywne V-12
Ciasto warzywne V-12 może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1596 kalorii, 28g białka, oraz 104g tłuszczu każdy. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cukinii, tymianku, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest znakomite. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać olej rzepakowy i masło w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj marchew, słodkie ziemniaki, białe grzyby, cukinię i paprykę, i wymieszaj, aby pokryć. Gotować, aż grzyby zrezygnują z soków, doprawić solą i pieprzem, i piec w piekarniku, aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pieczarki BiałePieczarki Białe
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
GrzybyGrzyby
ZiemniakZiemniak
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
PaprykaPapryka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjąć i ostudzić do temperatury pokojowej.
4
Podczas gdy warzywa są smażone, rozpocząć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
5
Połączyć mleko, cebula, liść laurowy, goździki, gałka muszkatołowa, tymianek, pietruszka łodygi, i łodygi mięty w ciężkich skrajni, nie korozyjne rondel na średnim ogniu. Na oddzielnej patelni Utwórz zasmażkę, gotując masło i mąkę przez kilka minut, ciągle mieszając, bez brązowienia, aż wydziela orzechowy aromat, a następnie wyjmij z ognia. Gdy mleko jest dość gorące, wlej niewielką ilość do zasmażki, mieszając, aż mleko zostanie dokładnie wymieszane. Odstawić do pozostałego mleka i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
TymianekTymianek
MlekoMleko
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć z ognia, przecedzić i ubić w jogurcie i parmezanie. Doprawić do smaku białym pieprzem i w razie potrzeby solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Biały PieprzBiały Pieprz
JogurtJogurt
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Umieścić kawałek folii na powierzchni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Rozwałkuj ciasto i, używając odpowiednio wielkości miski zbożowej lub małej miski do mieszania jako szablonu, Wytnij 6 rund o średnicy 8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
ZbożaZboża
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
9
Złożyć pieczone warzywa do sosu i równomiernie wymieszać mieszaninę na 6 indywidualnych, 6-calowych misek żaroodpornych (idealne są do tego miseczki z zupą cebulową), a brzegi miseczek posmarować jajkiem. Wierzch każdy z kółkiem ciasta, drapując skórkę na obręczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WarzywaWarzywa
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Umyć wierzch ciasta umyć jajkiem i piec w temperaturze 400 stopni F do złotego koloru, około 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki12 łyżeczki czosnku w proszku2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)12 łyżeczki czosnku w proszkupapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana2marchewki obrane i pokrojone w grube na 1/4 calamarchewki obrane i pokrojone w grube na 1/4 cala2jaja pobijanejaja pobijane2Batoniki toffi Heathmąka uniwersalnamąka uniwersalna0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala4łodygi miętyłodygi mięty1małecebula drobno posiekanacebula drobno posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan4pietruszka łodygapietruszka łodyga6arkuszeciasto francuskie (często sprzedawane jest w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)ciasto francuskie (często sprzedawane jest w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)1czerwona papryka, łodyga i nasiona usunięte i pocięte brunoise (julienne, następnie w poprzek)czerwona papryka, łodyga i nasiona usunięte i pocięte brunoise (julienne, następnie w poprzek)6krewetki i żyłkiSól, w razie potrzebySól, w razie potrzeby6krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodkie ziemniaki (4 do 6 ziemniaków), obrane i pokrojone w plastry o grubości 1/4 calasłodkie ziemniaki (4 do 6 ziemniaków), obrane i pokrojone w plastry o grubości 1/4 cala1duża gałązka1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej2Batoniki toffi Heathmasło niesolonemasło niesolone1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki (o białych pieczarkach oczyszczone przycięte i pokrojone na połówkifiliżanki (o białych pieczarkach oczyszczone przycięte i pokrojone na połówki6krewetki i żyłkiBiały pieprzBiały pieprz1żółta papryka, łodyga i nasiona usunięte i pokroić brunoise (julienne, następnie w poprzek)żółta papryka, łodyga i nasiona usunięte i pokroić brunoise (julienne, następnie w poprzek)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 puszki (po 15-1/4 uncji każda) pokrojonych w plasterki gruszek, dobrze odsączonych2 puszki (po 15-1/4 uncji każda) pokrojonych w plasterki gruszek, dobrze odsączonych1cukinię pokroić w grube na 1/4 calacukinię pokroić w grube na 1/4 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Magazyn