Ciasto Warstwowe Z Kremem Karmelowym

Ciasto Warstwowe Z Kremem Karmelowym
Karmel krem Layer Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 769 kalorii, 12g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz koronę karmelową, skórkę z cytryny, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 216 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto bananowe z kremem karmelowym i orzechami pekan, Ciasto karmelowo-jabłkowe z lukrem serowym, oraz Pumpkin Spice Layer Cake with Caramel and Cream Cheese lukier dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 163°. Linia cztery 12-na-17-calowe obramowane blachy do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Zrób ciasto: w dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło z cukrem cukierniczym i skórką cytrynową, aż będzie kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać żółtka, po jednym na raz, ubijając po każdym dodaniu, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
4
W innej dużej misce, używając czystych ubijaczy, ubij białka ze średnią prędkością, aż lekko zgęstnieją i spienią, około 2 minut. Stopniowo dodawać granulowany cukier i ubijać, aż białka utrzymają miękki szczyt. Za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj jedną trzecią ubitych białek do mieszaniny żółtkowej, aby ją rozjaśnić. Delikatnie złóż tę mieszaninę do pozostałych białek, aż będzie gładka. Złóż mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Za pomocą szpatułki przesuniętej rozłóż jedną czwartą ciasta na każdej przygotowanej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Przenieść do piekarnika i piec, aż ciasto jest bardzo jasnobrązowy, o 8 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Wyjąć do stojaków do całkowitego ostygnięcia. Używając pokrywy talerza lub garnka jako prowadnicy, pokrój każde ciasto na dwie 8-calowe rundy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Przygotuj krem karmelowy: w średnim rondlu podgrzej cukier i wodę na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści, a następnie gotuj, od czasu do czasu obracając patelnię, aż karmel będzie ciemnobrązowy i zacznie bąbelkować i palić, od 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Zdjąć patelnię z ognia i powoli i ostrożnie ubić w 1 1/3 szklanki śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Wlać gorący karmel do żaroodpornej miski i ostudzić, a następnie umieścić w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić pozostałe 2 szklanki śmietany z zimnym karmelem, aż krem utrzyma średni szczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
12
Dno 9-calowej sprężynowej patelni wyłożyć okrągłym papierem do pergaminu; boki wyłożyć długim pasem pergaminu. Na przygotowanej patelni ułożyć jedną z rund ciasta. Za pomocą szpatułki przesuniętej rozprowadzić na wierzchu około 3/4 szklanki kremu karmelowego. Ułożyć kolejną rundę na wierzchu i dalej układać warstwy pozostałym kremem karmelowym i 5 rund ciasta, kończąc warstwą kremu. Przechowywać w lodówce ciasto do zestawu, 1 do 1 1/2 godziny, lub zamrażać na około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
13
Uformuj karmelową koronę: ułóż pozostałe ciasto na arkuszu pergaminu. W małym rondlu podgrzej cukier i wodę na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści, a następnie gotuj, od czasu do czasu obracając patelnię, aż karmel będzie złoty brąz, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Zdjąć patelnię z ognia i ubić na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Zalać ciasto i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
16
Pracując szybko, spryskaj 10-do 12-calowy Nóż Szefa Kuchni sprayem do gotowania i pokrój krążek karmelu na 12 klinów; spryskaj nóż ponownie za każdym razem, gdy wykonasz cięcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
17
Niech ostygnie całkowicie.
18
Usuń boki patelni ciasta i wyrzucić pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
19
Przenieść ciasto na talerzu ciasta. Ułóż karmelowe kliny na górze, aby uzyskać płaską rundę i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn