Ciasto Warstwowe Pomarańczowo-Mango-Triple Sec
Orange-Mango-Triple Sec Layer Cake może być tylko deser szukasz. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 524 kalorie. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz białka, ekstrakt z pomarańczy, mango i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Trójwarstwowe białe ciasto z pomarańczowym nadzieniem twarogowym i lukrem, Tort Mrocznego Rycerza (Tort Potrójnie Czekoladowy), oraz Trójwarstwowe Ciasto Brownie.
Instrukcje
Grease 3 (9-calowe) okrągłe patelnie na ciasto. Dno linii papierem woskowym; papierem woskowym smarować, a mąką pył. Wyjąć nadmiar mąki; odstawić patelnie na bok.
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj 1 1/2 szklanki cukru, dobrze ubijając. Wymieszaj ekstrakt z pomarańczy i skórkę.
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w osobnej misce; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Białka ubić w osobnej misce z dużą prędkością za pomocą miksera elektrycznego do uzyskania piany.
Dodać pozostałą 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając 2 do 4 minut lub aż sztywne szczyty tworzą i cukier rozpuszcza. Złożyć jedną trzecią mieszaniny białka jaj w ciasto. Delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białka jaj w ciasto. Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
Piec w temperaturze 350 przez 20 do 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić całkowicie na stojakach z drutu.
Ułożyć 1 warstwę ciasta na talerzu ciasta i posmarować 1/3 pomarańczowego syropu; dodać 1/2 szklanki pomarańczowego nadzienia. Łyżka połowy posiekanego mango nad nadzieniem. Powtórz procedurę z następną warstwą. Na wierzch nałożyć ostatnią warstwę ciasta i posmarować pozostałą 1/3 syropu.
Na wierzch i boki ciasta rozprowadzić lukier z maślanego kremu pomarańczowego. Łyżka pozostałe nadzienie na górnym środku ciasta. (Pozwoliliśmy, aby wypełnienie spływało po bokach, aby uzyskać swobodny wygląd.)
Dekorować, w razie potrzeby.
Podawać natychmiast lub schłodzić przed podaniem.