Ciasto Warstwowe Ambrozja
Ambrosia Layer Cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, mąka ciasto, kokos, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Ambrozja, Ciasto Ambrozja, oraz Ciasto Kokosowe Ambrozja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. patelnie z masłem i mąką, wybijając nadmiar mąki.
Do miski przesiać mąkę (2 3/4 szklanki), proszek do pieczenia i sól.
Masło i cukier ubić mikserem elektrycznym (wyposażonym w uchwyt łopatkowy, jeśli używasz miksera stojącego) ze średnią prędkością do bladego i puszystego, 3 do 5 minut. Ubijaj jajka po 1 na raz, następnie ubijaj skórkę i wanilię i kontynuuj bicie jeszcze 5 minut. Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mieszankę mąki i mleko na przemian w 4 partiach, zaczynając od mieszanki mąki i mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Podzielić między patelnie ciasto, rozłożenie równomiernie.
Piec warstwy ciasta, aż zaczną odrywać się od boków patelni i drewniany szpikulec lub szaszłyk wychodzi czysty, 20 do 25 minut. Schłodzić 5 minut w patelniach na stojakach, następnie odwrócić warstwy ciasta na stojakach i całkowicie ostudzić. (Pozostaw piekarnik włączony do opiekania kokosa.)
Ubij razem jajka w żaroodpornej misce, aż dobrze się połączą.
Czystą suchą trzepaczką wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i szczyptę soli w ciężkim rondlu o pojemności 1 1/2 do 2 litrów, a następnie wlej wodę i soki do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, stale ubijając, 2 minuty (mieszanina będzie gruba).
Dodać połowę gorącego soku do jaj w wolnym strumieniu, ubijając, następnie ubić miksturę z jaj do soków w rondlu i gotować na umiarkowanie małym ogniu, ubijając, aż osiągnie wrzenia.
Zdjąć patelnię z ognia, następnie dodać masło i skórkę, ubijając, aż masło się rozpuści. Chłodne wypełnienie, jego powierzchnia pokryta masłem z papieru woskowego (strona maślana w dół), do zimna, około 30 minut.
Rozłóż kokosa w płytkiej patelni do pieczenia i tosty w piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 12 do 15 protokół.
Ubij białka, cukier, wodę, syrop kukurydziany i szczyptę soli w dużej metalowej misce za pomocą ręcznego miksera elektrycznego (w razie potrzeby czyste ubijaki), aż do połączenia. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody i ubijaj mieszaninę z dużą prędkością, aż utrzyma sztywne, błyszczące szczyty, 5 do 7 minut. (Wilgotna pogoda może wymagać dodatkowego czasu bicia.)
Wyjąć miskę z ognia, następnie dodać wanilii i sok z cytryny i nadal ubijając, aż lukier ostygnie i bardzo grube, 6 do 10 minut.
Połowę każdego ciasta poziomo za pomocą długiego ząbkowanego noża. Umieść 1 warstwę na stojaku na ciasto lub dużym talerzu i rozprowadź z około 3/4 filiżanki nadzienia. Ułóż pozostałe warstwy ciasta, używając około 3/4 szklanki wypełnienia między każdą warstwą.
Wierzch i bok ciasta rozprowadzić lukrem i pokryć ciasto kokosem, delikatnie naciskając, aby pomóc mu przylegać.
* Warstwy ciasta (nie podzielone poziomo)można wykonać 3 dni wcześniej i schłodzić, owinięte pojedynczo w folię.* Nadzienie można schłodzić do 8 godzin. Wymieszać przed rozprzestrzenieniem.* Lukier można wykonać 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.* Ciasto można zmontować i oszronić 2 godziny wcześniej.