Ciasto trzy jagodowe z kremem waniliowym
Ciasto trzy jagodowe z kremem waniliowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,55 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Jeśli masz sól, ciasto, akompaniament: krem waniliowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 33 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 55%. Podobne przepisy to Summer Berry Vanilla Bean Parfaits z bitą śmietaną z wanilii, Ciasto trzy jagodowe z kremem waniliowym, oraz Lody Wirowe Z Jagodami Waniliowymi.
Instrukcje
Umieść dużą blachę do pieczenia na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Ubić razem cukier granulowany, skrobię kukurydzianą, tapiokę i sól, a następnie wymieszać z jagodami.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (zachowaj pozostały kawałek schłodzony) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową okrągłą i dopasuj do płytki ciasta. Krawędź Trim, pozostawiając zwis 1/2 cala. Schłodzić skorupę podczas rozwałkowywania ciasta na wierzchnią skórkę.
Rozwałkować pozostały kawałek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na 11-calową okrągłą.
Łyżka napełniania do skorupy, następnie przykryć ciasto z ciasta okrągłe i wykończenia nożycami kuchennymi, pozostawiając 1/2-calowy zwis. Naciśnij krawędzie razem, a następnie ozdobnie zaciskaj krawędź.
Wierzch ciasta posmarować jajkiem i posypać cukrem ściernym.
Wytnij 3 otwory parowe w górnej skorupie małym ostrym nożem.
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia w środku piekarnika 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191° i nadal piec, aż skorupa jest złoty kolor i napełnianie jest bulgotanie, o 45 minut więcej.
Ciasto schłodzić na półce co najmniej 3 godziny przed podaniem, aby soki lekko zgęstniały (nadzienie nadal będzie soczyste).