Ciasto Truskawkowo-Cytrusowe
Ciasto truskawkowo-cytrusowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 487 kalorii, 10g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 34 fanów. Jeśli masz jogurt, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Truskawkowe Ciastko, jak zrobić wegańskie ciastko truskawkowe, Cytrusowe Ciastko, oraz Cytrusowe Ciastko dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko posmarować i mąki 9x5 cala bochenek patelni.
Mąkę tortową i sól przesiać do miski. Śmietanę masło z 1 1/3 szklanki cukru w dużej misce do jasnego koloru i puszyste. Wymieszaj skórkę z cytryny, sok z cytryny i wanilię, aż dobrze się wymieszasz.
Wymieszać jajka, po kolei, na przemian z mieszaniną mąki.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku, aż Góra sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknął, lub wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty, około 1 godziny 10 minut. Fajne ciasto 15 minut przed wyjściem z patelni.
W międzyczasie umieść truskawki w osobnej misce. Wrzucić delikatnie z 1/3 szklanki cukru, przykryć, i przechowywać w lodówce aż potrzebne.
Połączyć jogurt, śmietanę i 2 łyżki cukru w misce, i mieszać, aż dobrze wymieszane. Aby służyć, górne plastry ciasta z truskawkami i odrobiną mieszanki śmietany.