Ciasto Truskawkowe Na Skróty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu truskawkowego na skróty. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 350 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.44 za porcję. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki, śmietana, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Truskawkowe Na Skróty, Strawberry Shortcut, oraz Strawberry Vanilla Shortcut dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 8-calowy Okrągły patelni ciasto, linia go z pergaminem, masło Papier, i kurzu patelni lekko z mąką.
W średniej misce ubić mąkę z granulowanym cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Lekko ubij masło, jajko, mleko i wanilię, aż będzie gładka.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 25 minut. Schłodzić na stojaku przez 10 minut, a następnie obrócić go z patelni, odwrócić pionowo i całkowicie schłodzić na stojaku.
Na truskawki i śmietanę: odstawić 1 kufel najlepiej wyglądających całych jagód na polewę ciasta. Kadłub i cienko pokroić resztę jagód i wrzucić do granulowanego cukru. Odstawić. Śmietanę ubić z cukrem cukierniczym i wanilią na miękkie szczyty. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Pokrój ciasto na pół poziomo ząbkowanym nożem.
Umieść dolną warstwę wyciętą z boku na stojaku na ciasto lub talerzu do serwowania.
Skropić soki z pokrojonych jagód po ściętych bokach obu połówek. Złożyć kilka łyżek bitej śmietany do pokrojonych jagód i rozprowadzić na dolnej warstwie. Top z drugim kawałkiem ciasta, wyciąć bok w dół.
Pozostałą bitą śmietanę rozłożyć na wierzchu ciasta i ułożyć całe jagody.
Cięcie ciasta na warstwy jest łatwe, jak saw-spin-separate: zacznij widzieć ciasto na pół poziomo. Tuż przed osiągnięciem środka ciasta, dać mu ćwierć obrotu. Kontynuuj piła prawie do centrum, a następnie daj mu kolejny ćwierć obrotu i zobaczył ponownie, aż dotrzesz do pierwotnego punktu wejścia. Zobaczył całkowicie przez środek ciasta i oddzielić warstwy.