Ciasto Truskawkowe
Ciasto truskawkowe wymaga około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 14g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.78 za porcję. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Mieszanka jaj, krem Tatar, mięta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Truskawkowe Ciastko, jak zrobić wegańskie ciastko truskawkowe, Strawberry Shortcake w. Mini Strawberry PopTarts, oraz Ciasto truskawkowe mamy.
Instrukcje
Wlać mleko i śmietanę do ciężkiego rondla i zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do garnka (lub dodać ekstrakt waniliowy). * Uwaga kucharza: jeśli używasz fasoli waniliowej, włóż również wanilię do garnka.
Dodać połowę cukru i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. W małej misce ubić żółtka i resztę cukru. Temperuj go, dodając niewielką ilość podgrzanej mieszaniny mleka do miski, stale ubijając.
Wlać mieszaninę jajek do garnka z mlekiem, stale mieszając. Nie gotuj ani nie gotuj mieszaniny jaj, w przeciwnym razie będziesz miał jajecznicę! Mieszanina powinna zacząć zagęszczać się, aby pokryć tylną część łyżki.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Wyjąć wanilię i wyrzucić, i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Smarować i położyć papier pergaminowy na dnie galaretki rozmiar rolki do Pieczenia pan (17 1/2 cala przez 11 1/2 cala przez 1-cala głębokości). Z ubijakiem elektrycznym, ubić razem żółtka, tylko 1/4 szklanki cukru (zastrzegając resztę), i wanilii, aż mieszanina staje się bladożółta i zgęstnieje. Mąkę tortową przesiać na masę z żółtka i odstawić na krótko. Umyć i osuszyć trzepaczki.
W osobnej metalowej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego i stopniowo ubijaj równowagę cukru, aż utworzą się sztywne szczyty. Do miski żółtka / mąki, złóż 1/3 ubitych białek, aż ledwo się połączą. Powtórz jeszcze dwa razy z każdym z pozostałych 2/3 ubitych białek.
Rozprowadzić na patelni z galaretką i piec w piekarniku przez około 15 minut lub aż powierzchnia będzie złotobrązowa i sprężyny z powrotem po dotknięciu.
Ostudzić ciasto na patelni przez 10 minut i poluzować krawędzie szpatułką lub nożem do masła. Następnie odwróć ciasto na podobnej wielkości blachę do pieczenia bez krawędzi, trzymając się górnych krawędzi galaretki i odwracając ją. Odklej pergamin i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Umyć galaretkę, aby przygotować ciasto do namoczenia.
Zarezerwuj 18 całych (ale oczyszczonych) jagód. Aby rozpocząć proces maceracji, pokrój resztę jagód do miski, wymieszaj z cukrem i włóż do lodówki.
Śmietanę ubijać za pomocą ubijaka elektrycznego, aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Uwaga kucharza: każda pojedyncza porcja będzie miała dwie warstwy ciasta. Możesz dostosować wielkość porcji w oparciu o sposób pokroić ciasto. Jeśli serwujemy w kieliszkach do martini (jak to było zrobione na odcinku), pokrój ciasto w prostokąty, które są w przybliżeniu kwadratowe 3 cale (Liczba 4 na szerokości ciasta z blachy i 6 na długości ciasta). Daje to 24 prostokąty na 12 porcji. Możesz również zrobić nieco większe porcje, jeśli używasz płaskiej płyty do serwowania, przecinając na prostokąty 12, które są o 4 cale kwadratowe. Placki tortowe przekładamy na galaretkę i zalewamy je zimną herbatą pozwalając namoczyć.
Użyj szpatułki, aby przenieść kawałek ciasta do każdej szklanki lub talerzy. Łyżka niektórych macerowanych truskawek na wierzchu każdej rundy ciasta i wierzch z kremem waniliowym. Przykryj drugą warstwą biszkoptu, potem więcej truskawek, potem więcej kremu waniliowego, a następnie polej bitą śmietaną, wokół której ułożysz 3 całe truskawki i gałązkę świeżej mięty.