Ciasto truskawkowe wymaga około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 14g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.78 za porcję. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Mieszanka jaj, krem Tatar, mięta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Truskawkowe Ciastko, jak zrobić wegańskie ciastko truskawkowe, Strawberry Shortcake w. Mini Strawberry PopTarts, oraz Ciasto truskawkowe mamy.
Instrukcje
1
Wlać mleko i śmietanę do ciężkiego rondla i zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do garnka (lub dodać ekstrakt waniliowy). * Uwaga kucharza: jeśli używasz fasoli waniliowej, włóż również wanilię do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Wanilia
Krem Ciężki
Nasiona
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać połowę cukru i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. W małej misce ubić żółtka i resztę cukru. Temperuj go, dodając niewielką ilość podgrzanej mieszaniny mleka do miski, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać mieszaninę jajek do garnka z mlekiem, stale mieszając. Nie gotuj ani nie gotuj mieszaniny jaj, w przeciwnym razie będziesz miał jajecznicę! Mieszanina powinna zacząć zagęszczać się, aby pokryć tylną część łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
5
Wyjąć wanilię i wyrzucić, i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Smarować i położyć papier pergaminowy na dnie galaretki rozmiar rolki do Pieczenia pan (17 1/2 cala przez 11 1/2 cala przez 1-cala głębokości). Z ubijakiem elektrycznym, ubić razem żółtka, tylko 1/4 szklanki cukru (zastrzegając resztę), i wanilii, aż mieszanina staje się bladożółta i zgęstnieje. Mąkę tortową przesiać na masę z żółtka i odstawić na krótko. Umyć i osuszyć trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Tortowa
żółtko Jaja
Wanilia
Galaretka
Cukier
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
W osobnej metalowej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego i stopniowo ubijaj równowagę cukru, aż utworzą się sztywne szczyty. Do miski żółtka / mąki, złóż 1/3 ubitych białek, aż ledwo się połączą. Powtórz jeszcze dwa razy z każdym z pozostałych 2/3 ubitych białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Białka Jaj
żółtko Jaja
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozprowadzić na patelni z galaretką i piec w piekarniku przez około 15 minut lub aż powierzchnia będzie złotobrązowa i sprężyny z powrotem po dotknięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Galaretka
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
4
Ostudzić ciasto na patelni przez 10 minut i poluzować krawędzie szpatułką lub nożem do masła. Następnie odwróć ciasto na podobnej wielkości blachę do pieczenia bez krawędzi, trzymając się górnych krawędzi galaretki i odwracając ją. Odklej pergamin i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Umyć galaretkę, aby przygotować ciasto do namoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Galaretka
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Nóż Do Masła
Szpatułka
Patelnia
1
Zarezerwuj 18 całych (ale oczyszczonych) jagód. Aby rozpocząć proces maceracji, pokrój resztę jagód do miski, wymieszaj z cukrem i włóż do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Śmietanę ubijać za pomocą ubijaka elektrycznego, aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
3
Uwaga kucharza: każda pojedyncza porcja będzie miała dwie warstwy ciasta. Możesz dostosować wielkość porcji w oparciu o sposób pokroić ciasto. Jeśli serwujemy w kieliszkach do martini (jak to było zrobione na odcinku), pokrój ciasto w prostokąty, które są w przybliżeniu kwadratowe 3 cale (Liczba 4 na szerokości ciasta z blachy i 6 na długości ciasta). Daje to 24 prostokąty na 12 porcji. Możesz również zrobić nieco większe porcje, jeśli używasz płaskiej płyty do serwowania, przecinając na prostokąty 12, które są o 4 cale kwadratowe. Placki tortowe przekładamy na galaretkę i zalewamy je zimną herbatą pozwalając namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala
Galaretka
Rolka
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Użyj szpatułki, aby przenieść kawałek ciasta do każdej szklanki lub talerzy. Łyżka niektórych macerowanych truskawek na wierzchu każdej rundy ciasta i wierzch z kremem waniliowym. Przykryj drugą warstwą biszkoptu, potem więcej truskawek, potem więcej kremu waniliowego, a następnie polej bitą śmietaną, wokół której ułożysz 3 całe truskawki i gałązkę świeżej mięty.