Ciasto Truskawkowe
Need a deser wegetariański? Ciasto truskawkowe może być super przepis do wypróbowania. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 680 kalorii, 8G białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 78 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka cukru, Skórka z cytryny, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Truskawkowe Ciastko, jak zrobić wegańskie ciastko truskawkowe, Strawberry Shortcake w. Mini Strawberry PopTarts, oraz Ciasto Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszać truskawki z 3 łyżki cukru i przechowywać w lodówce, podczas gdy soki rozwijać, co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W średniej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, pozostałe 2 łyżki cukru i sól.
Dodać śmietanę i wymieszać aż się połączy.
Umieścić mieszaninę w 8-calowej kwadratowej patelni i piec do złotego koloru, 18 do 20 minut.
Wyjmij ciastko z patelni i umieść na stojaku, aby lekko ostudzić.
Pokroić na 6 sztuk i podzielić każdy kawałek na pół poziomo.
Łyżka niektórych truskawek z sokiem na każdym spodzie ciasta. Na wierzch obficie z bitą śmietaną, a następnie na wierzch ciastka. Łyżka więcej truskawek na wierzchu i podawać.
Za pomocą miksera, ubić śmietanę, cukier, wanilia, i skórka z cytryny, aż miękkie szczyty tworzą, o 1 1/2 do 2 protokół.