Ciasto Tres Leche
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, ciasto Tres Leche może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 452 kalorie . Ten przepis jest na 12 porcji. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 4 godzin . 44 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką sól, jajka, gęstą śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 32% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Tres Leche , Ciasto Tres Leche i Najlepsze ciasto Tres Leche .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Nasmaruj tłuszczem i mąką formę do ciasta o wymiarach 9 na 13 cali.
Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Oddziel jajka. Żółtka ubijamy z 3/4 szklanki cukru na wysokich obrotach, aż żółtka staną się bladożółte. Wymieszaj mleko i wanilię.
Wlać mieszaninę żółtek do mąki i bardzo delikatnie wymieszać, aż składniki się połączą.
Białka ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się miękkie szczyty. Przy włączonym mikserze dodaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i ubijaj, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Bardzo delikatnie wmieszać masę z białek do ciasta, aż się połączą. Łyżką wylewamy na przygotowaną blachę i rozprowadzamy tak, aby wyrównać powierzchnię.
Piec, aż ciasto będzie gotowe, od 35 do 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia na patelni, a następnie przełożyć (do góry nogami) na talerz z brzegiem.
W małym dzbanku połącz ciężką śmietankę, mleko zagęszczone i mleko skondensowane. Nakłuj powierzchnię ciasta kilka razy widelcem.
Skropić wierzch mieszanką mleka i pozostawić ciasto do ostygnięcia i wchłonięcia mlecznej mieszanki. Nie martw się o całkowite zamoczenie ciasta! To jest to czego chcesz.
Na lukier: Ubić śmietanę z cukrem.
Rozsmaruj równomiernie wierzch i boki namoczonego ciasta i udekoruj wiśniami maraschino.
Przechowywać w lodówce do momentu podania. Kilka godzin jest w porządku. Im chłodniejsze ciasto, tym lepsze!
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.