Ciasto Tarta Shell
Ciasto tarta Shell może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krem Ptysiowy (Puffed Shell Of Choux Pastry), Migdałowa Tarta Shell, oraz Tarta z jagodami figowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki przetworzyć w robocie kuchennym, aż do wymieszania.
Dodać masło i pulsować 8 do 10 razy lub aż mieszanina jest kruchy.
Dodać wodę i pulsować 8 do 10 razy lub aż mieszanina utrzyma się razem.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; uformować w kulkę.
Umieścić na plastikowej folii; lekko spłaszczyć i bezpiecznie owinąć. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut.
Ciasto rozwałkować do grubości 1/8 cala na lekko posypanej mąką powierzchni. Dopasuj do karbowanej okrągłej patelni o głębokości 10 1/2 x 3 cale; wykończ nadmiar ciasta wzdłuż krawędzi. Przykryć folią i przechowywać w lodówce 30 minut. Zamrozić dodatkowe 30 minut. Ciasto wyłożyć folią aluminiową; wypełnić masą ciasta lub suszoną fasolą.
Piec w temperaturze 375 przez 17 minut.
Wyjąć ciężarki i folię; piec 8 dodatkowych minut. Schłodzić na stojaku z drutu.