Ciasto Tamale Z Zielonej Kukurydzy
Zielona kukurydza Tamale Pie jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 684 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.68 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś sól, kukurydzę na kolbie w łuskach, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kukurydza i zielony Chili Tamale Zapiekanka, Slow Cooker Chicken Tamale Pie, oraz Zielone Ciasto Chile Tamale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrym nożem odetnij i wyrzuć koniec łodygi każdego kłosu kukurydzy do ziaren. Ostrożnie ściągaj łuski bez rozdarcia; spłucz i przykryj wilgotnymi ręcznikami, aby nie wyschnąć. Ściągnij i wyrzuć jedwab z kukurydzy; opłucz uszy. Trzymając każde ucho w pozycji pionowej, odciąć jądra; potrzebujesz 7 filiżanek (z wyjątkiem dodatkowych do innych zastosowań). Odrzuć kolby.
Pracując partiami w blenderze lub robocie kuchennym (napełnij blender nie więcej niż w połowie pełny), wiruj ziarna kukurydzy, odwodnioną mąkę masową i oliwę z oliwek, aż kukurydza zostanie drobno zmielona. Zeskrobać mieszaninę do miski. Wymieszać z serem, chili i 1 1/2 łyżeczki soli.
Praca z kilkoma na raz, pokrywają się łuski kukurydzy, wklęsła strona w dół, do linii płytkiej 3-do 3 1/2-quart zapiekanka, pozwalając końce trzymać się 3 do 4 cali nad obręczą; kropla łyżki mieszanki kukurydzy na łuski, jak idziesz, aby trzymać je w miejscu. Wyrzuć dodatkowe łuski. Łyżka pozostałej mieszanki kukurydzy do zapiekanki i rozprowadzić poziom. Fold końce łuski na mieszaninie kukurydzy. Zapiekankę szczelnie przykryć folią.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż mieszanina kukurydzy będzie gotowana na parze i lekko jędrna w dotyku w środku (odkryć, aby sprawdzić), 55 do 60 minut.
Odstawić zapiekankę, przykrytą, na 10 minut.
W międzyczasie pokroić chorizo w plasterki o grubości 1/4 cala. W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, mieszać chorizo często aż zbrązowieje, o 5 protokół. Odcedzić tłuszcz i wyrzucić.
Dodaj kaktusa do patelni i mieszać do gorąca, o 1 minutę.
Odkryj zapiekankę i rozłóż łuski. Mieszanka kiełbasy łyżka nad centrum Tamale pie i posypać kolendry na górze.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 140 dolarów za butelkę.
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!