Ciasto Tamale

Ciasto Tamale
Ciasto Tamale może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 669 kalorii, 36g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kukurydzę, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Slow Cooker Chicken Tamale Pie, Tamale Pot Pie, oraz Ciasto Tamale dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie brązową wołowinę w 4 partiach, mieszając od czasu do czasu, około 4 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GarnekGarnek
2
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do garnka i podsmażyć cebulę i jalapeos na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie, o 4 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, następnie dodać czosnek, kakao w proszku, sól i przyprawy i gotować, mieszając, 1 minutę. Powrót wołowiny do garnka z sokami, które nagromadziły się w misce i wymieszać pomidory, kukurydzę i wodę. Chili na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
WodaWoda
WołowinaWołowina
KukurydzaKukurydza
MięsoMięso
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GarnekGarnek
3
Zdjąć z ognia i wymieszać fasolę, oliwki, kolendrę i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
OliwkiOliwki
FasolaFasola
SólSól
4
Przenieś chili do płytkiego naczynia do pieczenia 3-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać mąkę, mąka kukurydziana, ser, cukier, proszek do pieczenia, sól, kminek, kolendra, i jalapeo w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
KolendraKolendra
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
SerSer
KminekKminek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Ubij razem mleko, masło i jajko w małej misce, a następnie wymieszaj z mieszanką mąki, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Upuść ciasto przez duże łyżki (o
5
nad chili, rozstaw je równomiernie, i piec w środku piekarnika 10 protokół. Zmniejszyć temperaturę do 177° i piec ciasto, aż polewa jest gotowane przez, o 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Uwaga kucharzy: Chili można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili

Składniki

2warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone907papryka habanerowołowina bez kości chuck lub zad, pokroić w kostkę 1/2 calawołowina bez kości chuck lub zad, pokroić w kostkę 1/2 cala425papryka habanerofasola szparagowa lub czarna, opłukana i osuszonafasola szparagowa lub czarna, opłukana i osuszona794papryka habaneropokruszone pomidory w puréepokruszone pomidory w purée0warzywo (np. szpinak)cayennecayenne3Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1łyżka czerwony ocet winnyjajko, lekko pobitejajko, lekko pobite2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana świeża kolendradrobno posiekana świeża kolendra791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra283papryka habaneroSkrzynka mrożona kukurydzaSkrzynka mrożona kukurydza4ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane0warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony1( bakłażany)świeże jalapeño chile, sadzone i drobno posiekaneświeże jalapeño chile, sadzone i drobno posiekane2largesświeże chiles jalapeño, sadzone w razie potrzeby i drobno posiekaneświeże chiles jalapeño, sadzone w razie potrzeby i drobno posiekane1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane oliwki zielone nadziewane pimientoposiekane oliwki zielone nadziewane pimiento1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoz grubo tarty ostry Cheddaroz grubo tarty ostry Cheddar2Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone, stopione i schłodzonemasło niesolone, stopione i schłodzone2warzywo (np. szpinak)niesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku4Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana żółta (nie Gruba)mąka kukurydziana żółta (nie Gruba)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn