Ciasto Szyfonowe Bezglutenowe

Ciasto Szyfonowe Bezglutenowe
Need a bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i deser wegetariański? Bezglutenowe ciasto z szyfonu może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 403 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz gumę ksantanową, krem z kamienia nazębnego, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Espresso Chiffon Cake (Bez Orzechów, Bez Soi), Ciasto bananowe czekoladowe z lukrem z masłem orzechowym-bezglutenowe, bezmleczne, bez soi, oraz Bezmleczne, bez jajek, bezglutenowe ciasto kawowe z polewą Streusel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ubić razem cukier granulowany, mąkę z białego ryżu, skrobię ziemniaczaną, skrobię z tapioki, proszek do pieczenia, sól i gumę ksantanową w średniej misce. Odstawić. W dużej misce wymieszać żółtka, wodę, olej roślinny i ekstrakt waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodać wymieszane suche składniki.
4
Wymieszać, aż grube ciasto będzie grube i gładkie.
5
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, połączyć białka jaj i śmietanę tatarską. Ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się średnie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać ubite białka, jedną czwartą na raz, do ciasta. Złóż, uważając, aby nie opróżnić ciasta, dopóki nie pozostaną duże grudki białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
7
Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy rurki (angel food) patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Piec, aż ciasto będzie złoty kolor i sprężyny z powrotem w dotyku, około jednej godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjąć z piekarnika i natychmiast odwrócić patelnię na nogi, które znajdują się na patelni lub na szyjkę butelki piwa lub wina. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni do góry nogami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Aby usunąć ciasto z patelni, Uruchom nóż wokół zewnętrznej części ciasta i wokół rurki. Przekręć ciasto na talerz. Przechowywać ciasto, pokryte, na ladzie przez okres do czterech dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn