Ciasto Szpinakowe w Parmie
Przepis na ciasto szpinakowe parmeńskie można przygotować w około 50 minut. Za 1,41 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka, 16 g tłuszczu i łącznie 251 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Mieszanka soli czosnkowej, śmietany, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 63%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Prosciutto di Parma Torebki (Fagottini di Prosciutto di Parma), Szparagi Parma i Penne di Parma.
Instrukcje
W misce wymieszaj grzanki z masłem. Naciśnij spód nienasmarowanego 9-calowego dysku. talerz do ciasta. W misce wymieszaj szpinak, twarożek, ser Monterey Jack, jajka, 1/4 szklanki parmezanu, śmietanę, cebulę i sól czosnkową. Łyżką na ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 35 minut.
Udekoruj plasterkami pomidora; posypać pozostałym parmezanem.
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.