Ciasto Szampańskie Z Lukrem Maślanym
Ciasto szampańskie z lukrem maślanym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 617 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szampana, vanillan ekstrakt, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sylwester będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ciasto Szampańskie Z Lukrem Maślanym, Lukier Do Ciasta Maślano-Kokosowego, oraz Champagne Cake Z Lukrem Malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C), tłuszcz i mąka jeden 9 calowy okrągły i jeden 9x13 calowy patelni.
W bardzo dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Dodaj mleko, 1 szklanka skracania, 1/2 szklanki szampana, wanilię i, w razie potrzeby, czerwony barwnik spożywczy. Beat na niskiej do średniej prędkości około 30 sekund lub po prostu aż połączone, skrobanie miski stale. Beat na średniej prędkości 2 minuty.
Dodać białka i ubijać przez 2 minuty (ciasto może wydawać się lekko zsiadłe).
Spread 2 3/4 filiżanki ciasto w 9inch okrągłej patelni i pozostałe ciasto w 9x13 calowej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 do 35 minut dla okrągłego ciasta i 40 do 45 minut dla prostokątnego ciasta lub do testów ciasta. Schłodzić ciasta w patelniach na stojakach przez 10 minut, a następnie wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić.
Aby lukier: w misce pokonać 3/4 szklanki skracania i masła, aż połączone. Ubij w 1 łyżce szampana. Ubij w przesianym cukrze pudrze i kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego. W razie potrzeby ubij dodatkowego szampana, aby lukier rozprzestrzeniał konsystencję. Sprawia, że 3-3 / 4 filiżanki.
Korzystając z tekturowych wzorów kół o wymiarach 4 i 6 cali, Wytnij jedną 4-calową i jedną 6-calową warstwę ciasta z ciasta 9x13 cali. W razie potrzeby, skropić 3 łyżki szampana na wierzchu każdej okrągłej warstwy ciasta.
Umieść 9-calową warstwę ciasta na talerzu służącym; boki mrozu i górę. Wyrównując grzbiety warstw, umieść ciasto 6-calowe na wierzchu ciasta 9-calowego. Boki i Góra mrozu. Powtórz z pozostałym 4-calowym ciastem. W razie potrzeby odcień pozostałego lukru i udekoruj przyciemnionym lukrem i kwiatami.