Ciasto ryżowo-Soczewicowe na parze z sosem kokosowo-Gołąbkowym

Ciasto ryżowo-Soczewicowe na parze z sosem kokosowo-Gołąbkowym
Ciasto ryżowo-Soczewicowe na parze z sosem kokosowo-gołębi Groszkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ryż, sól eno i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest dostarczany przez cookstr.com. z łyżką wynik 86%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Azjatycki Ryż kokosowy z warzywami gotowanymi na parze w sosie sojowo-limonkowo-imbirowym, Chrupiący Kurczak z sosem Annatto, ryżem i groszkiem gołębi, oraz Ciastka ryżowe cynamonowe na parze.

Instrukcje

1
Umieścić soczewicę w średniej wielkości misce. Napełnij miskę do połowy wodą i opłucz soczewicę, pocierając je między opuszkami palców. Woda stanie się mętna.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Spuść tę wodę. Powtórz trzy lub cztery razy, aż woda pozostanie stosunkowo czysta; spuścić. Teraz napełnij miskę do połowy ciepłą wodą i pozostaw ją w temperaturze pokojowej, przykrytą, aż soczewica zmięknie, co najmniej 30 minut (możesz pozwolić im moczyć dłużej, ale nie dłużej niż 4 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Odcedzić soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
4
Wlać szklankę wody do słoika blendera, dodać soczewicę i puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aż mieszanina będzie gładka i podobna do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Przenieś grube ciasto do tej samej średniej wielkości miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlej około 1 szklanki wody do słoika blendera i uruchom blender, aby zmyć resztki ciasta; dodaj to do ciasta w misce. Wymieszać kolejny 1 szklankę wody do ciasta, i dodać ryż, jogurt, i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dokładnie ubij, aby stworzyć jednorodną, jeśli ziarnistą mieszankę. Wymieszaj Eno, które natychmiast napowietrzy ciasto, sprawiając, że bąbelki i pojawiają się fermentowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Jeśli nie masz patelni idli, musisz ją utworzyć: Ustaw standardową puszkę na muffinki (z miseczkami o szerokości od 2 do 3 cali i głębokości od 1 do 1 cala) w większej ognioodpornej patelni do pieczenia. Lekko spryskać kubki muffin sprayem do gotowania. Napełnij kubki Trzy Czwarte ciasta idli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
9
Wlej wrzącą wodę do miski do pieczenia, aby dotarła do połowy boków muffinki. Przykryj całą patelnię szczelnie folią aluminiową i ustaw ją na palniku na średnim ogniu. Pary przez 20 do 25 minut, lub do wykałaczki lub noża wbite w idli jest czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Wyjmij puszkę z gorącej kąpieli wodnej i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut. Następnie wysuń idlisów, dając im szturchnięcie nożem do masła. Powtórz z pozostałym ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelkiCzekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelki
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
11
Jeśli posiadasz patelnię idli, spryskaj poszczególne wklęsłe dyski sprayem do gotowania i wypełnij je trzy czwarte ciasta. Ułóż je (zwykle są to 4 płyty z 4 wklęsłymi tarczami na każdej płycie) wokół stojaka idli, umieszczając małe metalowe pręty między płytami, aby je oddzielić; ustaw urządzenie w dużym pojemniku wypełnionym gorącą wodą na głębokość około cala. Przykryć i parować na średnim ogniu, aż wykałaczka lub nóż wbity w idli wyjdzie czysta, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Wyjmij stojak idli z garnka i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut. Następnie wysuń idlisów, dając im szturchnięcie nożem do masła. Powtórz z pozostałym ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelkiCzekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelki
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Podawaj idlis w pojedynczych miseczkach, z gulaszem z grochu gołębia na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
artykuł var
15
Typ_27_data = {};
16
artykuł
17
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia50
Magazyn