Ciasto ryżowo-Soczewicowe na parze z sosem kokosowo-Gołąbkowym
Ciasto ryżowo-Soczewicowe na parze z sosem kokosowo-gołębi Groszkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ryż, sól eno i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest dostarczany przez cookstr.com. z łyżką wynik 86%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Azjatycki Ryż kokosowy z warzywami gotowanymi na parze w sosie sojowo-limonkowo-imbirowym, Chrupiący Kurczak z sosem Annatto, ryżem i groszkiem gołębi, oraz Ciastka ryżowe cynamonowe na parze.
Instrukcje
Umieścić soczewicę w średniej wielkości misce. Napełnij miskę do połowy wodą i opłucz soczewicę, pocierając je między opuszkami palców. Woda stanie się mętna.
Spuść tę wodę. Powtórz trzy lub cztery razy, aż woda pozostanie stosunkowo czysta; spuścić. Teraz napełnij miskę do połowy ciepłą wodą i pozostaw ją w temperaturze pokojowej, przykrytą, aż soczewica zmięknie, co najmniej 30 minut (możesz pozwolić im moczyć dłużej, ale nie dłużej niż 4 godziny).
Wlać szklankę wody do słoika blendera, dodać soczewicę i puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aż mieszanina będzie gładka i podobna do pasty.
Przenieś grube ciasto do tej samej średniej wielkości miski.
Wlej około 1 szklanki wody do słoika blendera i uruchom blender, aby zmyć resztki ciasta; dodaj to do ciasta w misce. Wymieszać kolejny 1 szklankę wody do ciasta, i dodać ryż, jogurt, i sól.
Dokładnie ubij, aby stworzyć jednorodną, jeśli ziarnistą mieszankę. Wymieszaj Eno, które natychmiast napowietrzy ciasto, sprawiając, że bąbelki i pojawiają się fermentowane.
Jeśli nie masz patelni idli, musisz ją utworzyć: Ustaw standardową puszkę na muffinki (z miseczkami o szerokości od 2 do 3 cali i głębokości od 1 do 1 cala) w większej ognioodpornej patelni do pieczenia. Lekko spryskać kubki muffin sprayem do gotowania. Napełnij kubki Trzy Czwarte ciasta idli.
Wlej wrzącą wodę do miski do pieczenia, aby dotarła do połowy boków muffinki. Przykryj całą patelnię szczelnie folią aluminiową i ustaw ją na palniku na średnim ogniu. Pary przez 20 do 25 minut, lub do wykałaczki lub noża wbite w idli jest czysty.
Wyjmij puszkę z gorącej kąpieli wodnej i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut. Następnie wysuń idlisów, dając im szturchnięcie nożem do masła. Powtórz z pozostałym ciasto.
Jeśli posiadasz patelnię idli, spryskaj poszczególne wklęsłe dyski sprayem do gotowania i wypełnij je trzy czwarte ciasta. Ułóż je (zwykle są to 4 płyty z 4 wklęsłymi tarczami na każdej płycie) wokół stojaka idli, umieszczając małe metalowe pręty między płytami, aby je oddzielić; ustaw urządzenie w dużym pojemniku wypełnionym gorącą wodą na głębokość około cala. Przykryć i parować na średnim ogniu, aż wykałaczka lub nóż wbity w idli wyjdzie czysta, 20 do 25 minut.
Wyjmij stojak idli z garnka i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut. Następnie wysuń idlisów, dając im szturchnięcie nożem do masła. Powtórz z pozostałym ciasto.
Podawaj idlis w pojedynczych miseczkach, z gulaszem z grochu gołębia na wierzchu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;