Ciasto ryżowe z grzybami i cukinią
Ciasto ryżowe z grzybami i cukinią wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 13g białka, oraz 19g tłuszczu. 48 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka grzybów, ilość ciasta kruchego wykonane, pesto, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Spróbuj Cukinia, zioła i ryż Filo Pie & Nigella, Chleb z cukinią i grzybami, oraz Tarta z cukinią, grzybami i mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Rozgrzać olej na dużej patelni i gotować szalotki i czosnek przez 2-3 min, aż zmiękną. Wymieszać grzyby i cukinię i gotować na dużym ogniu przez 5-7 minut, aż uzyska złoty kolor.
Wmieszaj ryż i gotuj przez 2 minuty, następnie dodaj wino i gotuj przez 3 minuty, aż płyn odparuje.
Dodaj chochlę gorącego wywaru i gotuj, ciągle mieszając. Kontynuuj w ten sposób, aż cały zapas zostanie zużyty. Wymieszać estragon, ser, crme frache, pesto i orzechy włoskie i dużo przypraw. Super.
Napełnij 900ml / 1pt Pie dish z mieszanką ryżu.
Umyć krawędź naczynia wodą.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i użyj do pokrycia nadzienia, przycinając krawędzie i dobrze dociskając do uszczelnienia.
Posmarować mlekiem, ułożyć na blasze i piec przez 20-25 minut, aż będzie chrupiący i złoty.