Ciasto Ricotta (Stare Włoskie )
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu śródziemnomorskich przepisów, więc spróbuj Ricotta Pie (stary włoski). Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 46 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 707 fanów. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, ser ricotta, półsłodkie kawałki czekolady i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoskie Ciasto Ricotta, Włoskie Ciasto Ricotta, oraz Włoskie Ciasto Ricotta dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Ubij 12 jajek, 2 szklanki cukru i ekstraktu waniliowego lub cytrynowego razem w dużej misce. Dodaj ser ricotta i kawałki czekolady. Odłóż na bok.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj dwa głębokie talerze do ciasta.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i 1 szklankę cukru razem.
Pokrój w obie ilości tłuszczu i mieszaj, aż mieszanina będzie przypominać gruboziarniste okruchy.
Wymieszaj 4 jajka i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Ciasto podzielić na 4 kulki i schłodzić (w razie potrzeby).
Rozwałkuj 2 kulki, aby zmieściły się w patelniach do ciasta. Nie rób zbyt grubej skórki, ponieważ rozszerzy się podczas gotowania i stanie się zbyt gruba. Nie trzeć krawędzi ciasta.
Rozwałkuj pozostałe 2 kulki ciasta i pokrój każdą NA 8 wąskich pasków na wierzch Skórki. Alternatywnie możesz użyć foremek do ciastek i umieścić wycięcia na wierzchu ciast.
Wlać nadzienie równomiernie do skórki ciasta. Posyp każde ciasto 8 wąskimi paskami ciasta lub wycięciami na ciasteczka.
Posmaruj wierzch ciasta mlekiem, aby uzyskać połysk.
Umieść folię na krawędzi Skórki.
Piecz w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 20 do 30 minut, a następnie usuń folię. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 25 lub 30 minut lub do momentu, gdy nóż włożony w środek wyjdzie czysty.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Jednym z win, które można spróbować, jest Chateau Chantal Late Harvest Riesling. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling]()
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling