Ciasto rabarbarowo-pomarańczowe to lacto ovo vegetarian przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 160 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto z rabarbarem i kwiatem pomarańczy, Ciasto jogurtowo-rabarbarowe pomarańczowe, oraz Pomarańczowy tort Szyfonowy z dżemem rabarbarowym.
Instrukcje
1
Do miski wrzucić rabarbar i posypać 50 g cukru. Wymieszać tak, aby rabarbar był przykryty, a następnie odstawić na 30 minut, aby wyciągnąć niektóre soki (macerat). Tymczasem nasmaruj i wyrównaj podstawę i boki 23cm luźnej, okrągłej blachy z pergaminem do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Pozostałą część cukru, masło, skórkę pomarańczową i sok przełóż do dużej miski i ubijaj elektryczną trzepaczką, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj mąkę, migdały, proszek do pieczenia i jajka, a następnie ponownie ubijaj, aż będzie gładka. Złóż rabarbar i wszelkie soki. Łyżka do puszki i wyrównać górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
4
Posypać płatkami migdałów, następnie piec w środku piekarnika przez 1 godz.-1 godz. 15 min. aż wyrośnie, złocisty i włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty. Przykryć folią, jeśli ciasto zacznie zbyt mocno brązowieć podczas gotowania. Pozostaw w puszce na 15 minut przed wyjęciem i całkowitym schłodzeniem na stojaku z drutu. Przed podaniem pył z odrobiną cukru pudru.
Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.