Ciasto rabarbarowo-pomarańczowe
Ciasto rabarbarowo-pomarańczowe to lacto ovo vegetarian przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 160 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto z rabarbarem i kwiatem pomarańczy, Ciasto jogurtowo-rabarbarowe pomarańczowe, oraz Pomarańczowy tort Szyfonowy z dżemem rabarbarowym.
Instrukcje
Do miski wrzucić rabarbar i posypać 50 g cukru. Wymieszać tak, aby rabarbar był przykryty, a następnie odstawić na 30 minut, aby wyciągnąć niektóre soki (macerat). Tymczasem nasmaruj i wyrównaj podstawę i boki 23cm luźnej, okrągłej blachy z pergaminem do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Pozostałą część cukru, masło, skórkę pomarańczową i sok przełóż do dużej miski i ubijaj elektryczną trzepaczką, aż dobrze się wymieszasz.
Dodaj mąkę, migdały, proszek do pieczenia i jajka, a następnie ponownie ubijaj, aż będzie gładka. Złóż rabarbar i wszelkie soki. Łyżka do puszki i wyrównać górę.
Posypać płatkami migdałów, następnie piec w środku piekarnika przez 1 godz.-1 godz. 15 min. aż wyrośnie, złocisty i włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty. Przykryć folią, jeśli ciasto zacznie zbyt mocno brązowieć podczas gotowania. Pozostaw w puszce na 15 minut przed wyjęciem i całkowitym schłodzeniem na stojaku z drutu. Przed podaniem pył z odrobiną cukru pudru.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "