Ciasto rabarbarowe z sosem Rozmarynowo-karmelowym wymaga ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 663 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru granulowanego, ekstraktu z wanilanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto kawowe z rabarbarem w sosie karmelowym, Ciasto rabarbarowe do góry nogami, oraz Ciasto Rabarbarowe Do Góry Nogami.
Ciasto: Masło 9-in. okrągła patelnia lub 8 (1-filiżanka) ramekinów i linia z pergaminem lub papierem woskowanym cięte do dopasowania. Posmaruj papierem. W misce wrzucić rabarbar z 3 łyżkami. cukier granulowany. Łyżka równomiernie do patelni lub ramekinów; jeśli używasz ramekinów, Ustaw na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Roztopić czekoladę w małej metalowej misce na patelni z ledwo gotującej się wody, ubijając, aż będzie gładka, 2 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Ochłoń.
5
Ubij masło i 1/2 szklanki cukru granulowanego w misce z mikserem, aż będzie puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać białka i wanilię i ubić, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Powłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
7
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć w innej misce. Mieszankę mąki ubić na pół na pół, na przemian z mlekiem, aż będzie gładka. Wymieszać z czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Posypka W Kształcie Serca
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Rozłóż ciasto równomiernie na rabarbar.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Piec ciasto, aż złoty brąz i wykałaczka włożona w centrum wychodzi prawie czyste, 28 do 35 minut.
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Rozgrzać śmietanę i rozmaryn w małym rondlu na średnim ogniu, aż pęcherzyki utworzą się na krawędzi patelni, mieszając od czasu do czasu, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z Kurczaka
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Zdjąć z ognia i wyrzucić rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z Kurczaka
3
Wymieszaj cukier granulowany z sokiem z cytryny i 2 łyżkami. woda w 12-in. patelnia. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu zbieranie patelni i mieszanka wirowanie wokół boków spłukać kryształy cukru, aż głęboko złoty, 5 do 6 protokół. Natychmiast wyjmij patelnię z ognia, dodaj śmietanę (będzie się bąbelkować) i ubijaj, aż będzie gładka. Zeskrobać sos do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Zrobić kompot: w małym rondlu na średnim ogniu, doprowadzić brązowy cukier, 1/3 szklanki wody, i rabarbar do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż rabarbar będzie miękki, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda Kremowa
Kompot
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Poluzuj ciasto z boków patelni lub ramekinów za pomocą małej metalowej szpatułki. Odwróć patelnię na talerz (lub odwróć ramekiny na talerze deserowe) i usuń papier. Na ciasto na talerzu pokroić w kliny i przenieść na talerze. Za pomocą łyżki szczelinowej, kompot łyżka i trochę syropu na ciasto. Łyżka sosu obok ciasta i podawać resztę na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki