Ciasto Rabarbarowe Do Góry Nogami
Ciasto rabarbarowe do góry nogami to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka crème fraîche karton, sok pomarańczowy, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Rabarbarowe Do Góry Nogami, Ciasto rabarbarowe do góry nogami, oraz Ciasto Rabarbarowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połączyć 1/4 szklanki cukru granulowanego, rabarbar, skórkę cytryny i 1 łyżkę soku z cytryny.
W 10-calowej patelni na średnim ogniu, stopić 2 łyżki masła; dodać brązowy cukier, bourbon, i pozostałe 1 łyżka soku z cytryny; mieszać często, aż karmel zgęstnieje i jest średnio brązowy, 7 do 10 minut.
Rozprowadzić w masle 9-calowej okrągłej patelni do ciasta (z 2-w.- wysokie boki).
Ułóż orzeszki pekan na Karmelu. Na wierzchu rozsypać mieszaninę rabarbaru.
W misce, z mikserem na średniej prędkości, ubić pozostałe 1/2 szklanki masła i 3/4 szklanki cukru granulowanego, aż do wymieszania. Ubić jajka na gładką masę. Ubić w proszku do pieczenia, wanilii i soli, połowę crme frache, następnie połowę mąki; powtórzyć z pozostałą crme frache i mąki. Łyżki ciasta upuść na rabarbar; rozprowadź gładko.
Piec w piekarniku 350, aż ciasto będzie złote na wierzchu i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 40 do 50 minut.
Ostudzić na stojaku 15 minut.
Uruchom nóż między ciasto i boki patelni. Odwróć na talerz.