Ciasto Płaskie
Ciasto Flatbread może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji chleba. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz drożdże, ciepłą wodę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Płaskie, Łatwe Ciasto Płaskie, oraz Łatwe Ciasto Do Pizzy + Serowy Flatbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Cukier i drożdże rozpuścić w 6 łyżkach ciepłej wody w dużej misce; wymieszać w 1/4 szklanki mąki.
Odstawić 30 minut lub do bąbelków.
Dodaj 1 3/4 szklanki mąki, 1/2 szklanki ciepłej wody i sól do mieszaniny drożdży; mieszać, aż miękkie ciasto tworzy. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.