Ciasto Płaskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj ciasta płaskiego. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś drożdże, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łatwe Ciasto Płaskie, Łatwe Ciasto Do Pizzy + Serowy Flatbread, oraz Klon pieczone warzywa i chrupiący bekon Flatbread dla Fabulous Flatbread Challenge.
Instrukcje
Połączyć wrzącą wodę i 1/3 szklanki mąki kukurydzianej w misce; odstawić 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w małej misce i odstawić 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Połącz mieszankę mąki kukurydzianej, mąki i soli w robocie kuchennym i pulsuj 4 razy lub do wymieszania. Z włączonym procesorem powoli dodawaj mieszaninę drożdży i olej przez rynnę spożywczą; procesuj, aż ciasto utworzy kulkę. Proces 1 dodatkowa minuta. (Aby przygotować ciasto ręcznie, połączyć mieszankę mąki kukurydzianej, mąki i soli w misce; mieszać aż dobrze wymieszane.
Dodać mieszaninę drożdży i olej, dobrze mieszając.) Obrócić ciasto na mąkę i lekko zagnieść 4 lub 5 razy (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Ciasto podzielić na 4 równe porcje, kształtując każdą w kulkę (przykryć pozostałe ciasto podczas pracy, aby nie wyschło).
Rzuć każdą piłkę do owalu 10 x 6 cali.
Umieścić 2 owale na blasze do pieczenia lekko posypane 1 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej. Powtórz procedurę z pozostałymi 2 owalami na dodatkowej blasze do pieczenia lekko posypanej 1 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej.
Dodać polewy i piec zgodnie ze wskazówkami przepisu.
Uwaga: jeśli używasz pełnoziarnistej mąki kukurydzianej, która nadal zawiera część kadłuba i zarodka suszonego jądra kukurydzy, musisz zwiększyć mąkę do 2 1/4 szklanki.