Ciasto Pralinowe Jabłkowo-Gruszkowe

Ciasto Pralinowe Jabłkowo-Gruszkowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać jabłko-gruszka Praline Pie spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 656 kalorii, 3G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, skórki z ciasta, złotą mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szarlotka Pear Praline Pie, Pear Caramel Apple Praline Pie, oraz Ciasto Bourbon-Gruszka.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. w dużej misce, delikatnie wrzucić jabłka, gruszki, cukier granulowany, 1/4 szklanki mąki, cynamon i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CynamonCynamon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GruszkaGruszka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Odstawić na 15 minut.
3
Umieścić 1 pie crust w ungreased 9 1/2-calowy szklany talerz Pie Deep-dish; posypać lekko 1 łyżką mąki. Łyżka mieszanki jabłek do skorupy wyłożonej płyty; kropka z 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
MasłoMasło
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Posypać 1/2 szklanki bitów toffi. Wierzch z drugim cieście; brzegi uszczelnienia i ostrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
5
Przeciąć szczeliny w kilku miejscach w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
6
Piec 50 do 55 minut lub aż skorupa jest złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W rondlu 1-quart, roztopić 1/2 szklanki masła na małym ogniu. Wymieszać z brązowym cukrem i pół na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając.
9
Zdjąć z ognia; wymieszać z orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
10
Rozprowadzić sos na gorącym cieście; posypać pozostałymi kawałkami toffi. Schłodzić na stojaku chłodzącym 2 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn